BTC grafikon: Megerősítés kell

spot_img

A bitcoin árfolyama a tegnapi napon egy 400$-os emelkedést követően a 6850$-os ellenállás szint közelébe került, ezzel pedig egy több, mint egy hónapja épülő inverz fej-vállak alakzat készült el, amelyből egy tartós kitörés 7700-7800$ környékére repítheti az árfolyamokat.

Alternatív módon, ha nem történik a következő napokban felfelé kitörés, a borítóképen is látható emelkedő trendvonal elesésével gyorsan 6000$ alatt, az idei alj környékén találhatjuk magunkat, ahonnan az eladói nyomás visszatértével további esés következhet.

A grafikonok nézegetése és a technikai elemzés (TA) sokak szerint humbug és boszorkányság, mivel a már megtörtént események alapján szerintük nem lehet és nincs is értelme a jövőre vonatkozó elemzéseket készíteni. A TA feladata nem a jóslás vagy a jövő kitalálása, hanem lehetőség szerint az 50%-nál (fel vagy le mozdul az árfolyam) nagyobb valószínűségű megtalálása a lehetséges forgatókönyvek közül. Jelen esetben a grafikon, az indikátorok és az eladók látszólagos csendje, 6850 magabiztos áttörése esetén a hosszabb-rövidebb felfelé irányt teszi valószínűbbé.

A BTC emelkedésével párhuzamosan a teljes piac magához térhet.

Heti BTC grafikon, egy gyertya = egy hét árfolyammozgása. Forrás: tradingview

Véleményem szerint azonban még ha így is történik, a heti grafikon alapján még elképzelhetőnek tartok oldalazást vagy némi csökkenést, mielőtt újra begyújtjuk a rakétákat. Rengeteg pozitív hír érkezik az utóbbi időben, olyanok, melyek tavaly november-decemberben ezerdolláros emelkedést okoztak volna. A forgalom ennek ellenére még mindig csökken, ez a korábbi tapasztalatok alapján egészen addig így lesz, mindig trendváltás nem történik a heti grafikonon és konzisztens áremelkedés nem indul.

Vásárláshoz a Coinbase vagy Bitpanda brókereket ajánljuk. Befektetés előtt nagyon fontos, hogy tisztába kerülj az alapokkal, ezt leghatékonyabban az ingyenes, általunk összeállított Kriptosulival tudod megtenni.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img