Blokklánc-alapú bírósági adminisztráció jön Dubaiban

Megosztom

A Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központ (DIFC) bejelentette, hogy partnerkapcsolatba léptek a Smart Dubai projekttel annak érdekében, hogy megalkosság a világ első “Blokklánc alapú bíróságát”.

A DIFC és a Smart Dubai szövetése a nyilatkozat szerint szeretné felfedezni és kihasználni a blokklánc rejtette lehetőségeket, és létrehozni egy határokon átívelő, decentralizált információ megosztási rendszert a bíróságok között.

Azt remélik ettől az újítástól, hogy egyszerűsíti az itélethozatlai rendszert, megszünteti a folyamatos irat duplikálást, és növeli az egész jogrendszer hatékonyságát.

Ami kifejezetten érdekes, és kiemelkedő, hogy amikor ez életbe lép, feltehetőleg ez lesz az első eset, hogy egy állam elismeri hiteles dokumentumként a blokkláncra feltöltött információt. Mindannyian hiszünk és bízunk benne, hogy ez a jövő, de úgy tűnik, Dubai-ban már majdnem a jelen.

Eljöhetnek azok az idők, mikor bármilyen szerződést vagy hivatalos iratot elég lesz csak becsomagolnunk egy nullás tranzakcióba, és az éppen olyan jó lesz, mint egy négy tanúval négy példányban megiratott, és az okmányirodához behurcolt papiros.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel