A Bálnák tőzsdén kívül kereskednek

Megosztom

A TABB Group nemzetközi kutatóintézet elemzése szerint a kriptopénzek tőzsdén kívüli forgalma többszöröse annak, amit az összes tőzsdén együttvéve láthatunk.

Az okok egyszerűek: Hiába bonyolítanak a legnagyobb tőzsdék egy-egy jobb napon óriási forgalmat, egy százmillió dolláros csomag eladását vagy vételét képtelenek kezelni a likviditás hiánya miatt. Nincsen elég forgalom ahhoz, hogy például többezer darab bitcoint a piac megborítása nélkül el lehessen adni. Ugyanez igaz persze a vásárlásokra is, az elérhető kevés BTC miatt meredek emelkedésbe kezdene az ár, így a vásárló kisebb mennyiséget tudna csak beszerezni, mint eredetileg tervezte.

Az elemzés szerint a legnagyobb egyéni és intézményi befektetők (ők a bizonyos Bálnák) mellett főleg a bányatársaságok azok, akiknek tőzsdén kívüli, úgynevezett OTC (over-the-counter) ügyletekre van szüksége. Ezek napi mennyisége bitcoin tekintetében a nyilvános felületeken zajló forgalom 2-3-szorosát is megközelíthetik, elérhetik a 12 milliárd dollárt.

A kriptopiac kiszámíthatatlanságán nem sokat segít, ha a napi forgalom mindössze negyede zajlik a tőzsdéken. Hónapokkal ezelőtt nagy vihart kavart, hogy a Mt. Gox tőzsde csődjekor lefoglalt bitcoin, többezer darabos adagokban történt piacra öntése okozhatta a december végén indult BTC összeomlást. Na például ők nyugodtan intézhették volna a színfalak mögött az eladásokat:

BREAKING: Véget ért a nagy Mt.Gox dump

Ha te esetleg nem vagy Bálna, vásárláshoz a Coinbase brókert, kereskedéshez a Binance tőzsdét ajánljuk.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel