A koreai tőzsdék több mint a fele meg fog szűnni

spot_img

A dolgok jelenlegi állása szerint a koreai tőzsdék több mint a fele bezár. A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságának pénzügyi hírszerző részlege múlt pénteken közölte, hogy 42 kriptoeszköz szolgáltatótól kapta meg a regisztrációs jelentési dokumentumokat.

Ezek közül mintegy 29 kriptotőzsdétől, míg a többi 13 más cégektől érkezett. Mind a 29 tőzsde biztosította az ISMS tanúsítványt, azonban csak a “négy nagy” az UPbit, a Bithumb, a Coinone és a Korbit biztosított valódi nevű bankszámlákat.

Ez azt jelenti, hogy mostantól csak ezen a négy tőzsdén lehet majd koreai wonnal kriptopénzt vásárolni feltéve, hogy a koreai kormány jóváhagyja a regisztrációjukat.

A többi 25 kriptotőzsde is kérte a regisztrációt. Ezeken a tőzsdéken lehetőség lesz kriptovaluták vásárlása más kriptovalutákkal, de tiltva lesz a koreai wonban történő fizetés.

A határidő lejárta előtt a koreai kormány megállapította, hogy 63 kriptotőzsde működik Koreában. A fennmaradó 34-et, amelyek nem kérték a regisztrációt, gyakorlatilag bezárják.

A kormány most körülbelül három hónapot fog eltölteni a kérelmek átvilágításával. Eddig mindössze egyetlen pályázatot hagyott jóvá, mégpedig az UPbitét.

A Pénzügyi Szolgáltatási Bizottság úgy véli, hogy a koreai kriptotőzsdék több mint felének a bezárása nem fog nagy káoszt okozni, mivel a fennmaradó 29 tőzsde a koreai piac 99,9%-át teszi ki.

A D.CODE Law Group vezetője, a Hankyung című koreai üzleti napilapnak azt mondta, hogy a befektetői kockázat csökkenni fog, mivel a felhasználók a viszonylag stabil “nagy négyeshez” fognak vándorolni.

Úgy tűnik, hogy a “Big Four” megszilárdította a koreai piacon a befolyását, ami nem túl jó hír a startupok számára.

A Hankyung azt is megjegyzi, hogy a határidő lejártával a túlélő tőzsdék most már az új piacokra való betörésre összpontosíthatnak. A tőzsdék különösen az NFT-k, a DeFi és a letétkezelési szolgáltatások terén bővíthetik szolgáltatásaikat.

Tőzsdén szeretnél kereskedni, de nem tudod hogyan kezdj hozzá? Nem érted, hogy mi a blokklánc, mi a bitcoin, mik a kriptopénzek? Ehhez nyújt segítséget a Kripto Akadémia online e-mail tanfolyama a KriptoSuli! Discord szerverünkön pedig segítőkész közösség vár rád!

/iconist/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img