Revolut: már hazánkban is aktiválható a 100 000 euróig garantált számlavédelem

spot_img

A hazánkban is rendkívül népszerű, több mint 500 000 felhasználóval rendelkező Revolut Magyarországon is elindította a Revolut Bank nevű szolgáltatást. Az erre átjelentkező felhasználók 100 000 eurós összegig (~35 millió forintig) garantált betétbiztositásra lesznek jogosultak, később pedig másféle banki, például különböző hitelszolgáltatásokhoz is hozzáférhetnek.

Az alkalmazáson belül erre a felhívásra kattintva érhető el a Revolut Bank szolgáltatás

A bejelentésről és annak további részleteiről a Portfolio számolt be, amivel kapcsolatban később a Magyar Nemzeti Bank is kifejtette álláspontját. Közleményükben arra hívták fel a figyelmet, hogy a litván bank licensszel rendelkező Revolut jelenleg csak “leánybankként” működik hazánkban, ezért a vele szemben fellépő esetleges vitás kérdéseket sem a magyar, hanem a Revolutot felügyelő litván nemzeti bank fogyasztóvédelmével (feltehetően angol vagy litván nyelven) kell majd a magyar felhasználóknak lerendeznie.

A kriptopénzek vásárlására is lehetőséget adó Revolutról tegnap az is kiderült, hogy saját kriptovaluta kibocsátását tervezi.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Kriptopénz kibocsátására készülhet a Revolut

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img