A kanadai hatóságok is bekeményítenek

spot_img

A kanadai értékpapír-felügyelet, vagyis a CSA, és a kanadai befektetési iparági szabályozó szervezet, az IIROC iránymutatásokat adott ki az országban működő kriptokereskedési platformok számára, hogy kerüljék “az olyan reklám- és marketing anyagok közzétételét, amelyek félrevezethetik a befektetőket”.

“A félrevezető reklámok és a nem megfelelő marketingstratégiák arra ösztönözhetik a befektetőket, hogy olyan kockázatokat vállaljanak, amelyeket normális esetben elkerülnének” – mondta Louis Morisset, a CSA elnöke.

Egy múlt csütörtöki közleményben a kanadai szabályozók iránymutatásai arra figyelmeztették a kriptotársaságokat, hogy ne reklámozzanak “szerencsejáték stílusú” promóciókat, amelyekben a befektetőket arra ösztönzik, hogy egy adott határidőn belül regisztráljanak, kihasználva bizonyos jutalmazási lehetőségeket.

Az iránymutatás látszólag homályosan fogalmazott a közösségi médián közzétett bejegyzésekre vonatkozó korlátozásokkal kapcsolatban. A szabályozók azt javasolták, hogy a kereskedési platformok jelöljenek ki egy személyt a kommunikáció felülvizsgálatára és jóváhagyására, továbbá hozzanak létre egy olyan rendszert, amely biztosítja, hogy minden üzenet megfeleljen a szabályozási iránymutatásoknak.

“A félrevezető hirdetések és a nem megfelelő marketingstratégiák olyan kockázatok vállalására ösztönözhetik a befektetőket, amelyeket normális esetben elkerülnének. Az értékpapírjog és az IIROC szabályai szerinti követelmények be nem tartása pedig aggályokat vethet fel bármelyik kriptokereskedési platform regisztrációjának alkalmasságával” – közölte Louis Morisset, a CSA elnöke.

A szabályozók által felhozott, látszólag kirívó példák között szerepeltek olyan tőzsdék, amelyek azt sugallták, hogy a hatályos értékpapírtörvények szerint bejegyzettek vagy más módon a szabályozók által jóváhagyottak. A CSA és az IIROC arra ösztönözte a kereskedési platformokat, hogy konzultáljanak jogi csapatukkal, mielőtt reklám- és marketing közleményeket adnának ki a nyilvánosságnak.

Az IIROC egy önszabályozó testület, amely különböző intézkedéseket javasol a befektetők védelmére és az egészséges kanadai tőkepiacok támogatására. A CSA egy nemzeti szabványügyi csoport, amely Kanada tíz tartományára és három területére terjed ki. A két értékpapír-testület korábban közös nyilatkozatokat adott ki a kriptoipar szereplőire vonatkozó szabályokkal kapcsolatban, és együtt dolgoztak a kripto használatának tisztázása érdekében, összhangban az ország értékpapír-törvényeivel.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img