Befejezi működését a második legnagyobb Ethereum pool

Megosztom

Csütörtökön leáll a Sparkpool, a globálisan második legnagyobbnak számító Ethereum bányász közösséget összefogó szervezet. A kínai székhelyű konzorcium a napokban bejelentett szigoritások hatására döntött a drasztikus lépés mellett.

Mint közleményeikben elmondták, eleinte csak a kinai felhasználóik számára tették volna elérhetetlenné a szolgáltatást, de végül arra jutottak, hogy a többiek számára sem tudnák garantálni a kibányászott tokenjeik biztonságát. A csoport tagjait levélben tájékoztatják a további részletekről.

A 2016 óta működő Sparkpool az egyik legrégebb óta működő bányász közösség, ami a bejelentés előtt még az Ethereum hash rate 21%-át felügyelte. Ez az erőforrást több mint 68 000 hozzájuk csatlakozott bányász biztosította. A Sparkpool két másik kriptovaluta, a Beam és a Nervos bányászatában is részt vett. Ezen pooljaik támogatása csütörtökön szintén véget ér.

Tegnap óta egyébként már a legnagyobb kínai online piacterek, köztük az Alibaba is bejelentette, hogy októbertől kezdve semmilyen kriptobányászattal kapcsolatos eszközt nem lehet a továbbiakban rajtuk keresztül értékesíteni. Emellett pedig olyan népszerű kriptós oldalak, mint például a Coinmarketcap, a Coingecko és a Tradingview is felkerültek a kínai állami tűzfal által blokkolt nyugati oldalak listájára.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel