Kriptopénz kibocsátására készülhet a Revolut

spot_img

Saját kriptovaluta kibocsátására készülhet a Revolut. A cég terveiről két névtelenséget kérő forrás mesélt a Coindesk munkatársainak.

A beszámolók szerint a tervezett kriptopénz alapvetően egy Binance Coinhoz hasonló tőzsde token lenne, aminek a tartásával különböző kedvezményekben részesülhetnének az app felhasználói. A Revolut ezzel kapcsolatban egy belső használatra szánt tanulmányt is készített, amiben több másik kriptovalutát, például a kriptopénzek bankkártyával történő elköltését lehetővé tevő Wirex-et, és kripto alapú hitelező és kamatozó szolgáltatásokat biztosító Nexo-t is elemezte.

A Revolut elsőként az európai piacon szeretné bevezetni a saját kriptopénzét, de annak kibocsátására csak abban az esetben kerülhet sor, ha a brit pénzügyi hatóság (FCA) is rábólint a folyamatra.

A Revolut jelenleg 16 millió felhasználóval rendelkezik, és telefonos alkalmazásában több mint 50 kriptovaluta vásárlását teszi lehetővé. Az elmúlt negyedév során az ezek értékesítéséből származó bevételek adták a cég nyereségének 20%-át.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Revolut támogatás az FTX-től

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img