Bloomberg: Hamarosan indul a Fidelity-nél a bitcoin kereskedés az intézmények számára

spot_img

A témában íródott Bloomberg cikk pont azzal a felütéssel indul, hogy a kriptopiacokat még mindig rendszeres átverések és lopások szennyezik, erre egy nappal később az eddig közel makulátlan Binance bukik 7000 BTC-t hack miatt. A Fidelity Investments a világ egyik legnagyobb vagyonkezelője, hétezer milliárd dollárnyi befektetést kezelnek. A mostani Binance fiaskóhoz hasonlók miatt látható, hogy miért nagyon fontos a világ nagybefektetői számára a hagyományos szolgáltatók megjelenése a piacon: az ügyfeleik pénzét nem bízhatják nem 110%-ig gránitbiztonságú, biztosított megoldásokkal rendelkező partnerre.

A Fidelity tavaly októberben indította el kriptós leányvállalatát, márciusban kezdte meg az intézményeknek (nyugdíjalapok, fedezeti alapok, családi befektetési társaságok, alapítványok stb.) szánt letétkezelői szolgáltatását, a következő hetekben pedig elindulhat a szintén a legnagyobbakra célzott OTC (over-the-counter, tőzsdén kívüli) bitcoin kereskedelem.

A szóvivőjük azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy először a bitcoinra fókuszálnak, de az ügyféligények és jogi környezet figyelembe vételével bővülhet a szolgáltatások köre a jövőben.

Pont a múlt héten publikálták egy felmérés eredményeit, amelyhez 400 intézményi partnerüket kérdezték meg a digitális eszközökkel kapcsolatban. 47% válaszolta azt, hogy van helye ezeknek az eszközöknek a befektetési portfóliókban, közülük 72% olyan befektetési terméket választ(ana), mely kriptopénzeket is tart, 57% közvetlenül tart(ana) kriptót, 57% pedig kriptopénzekkel és blokklánc innovációval foglalkozó vállalatok részvényeit tartó terméket tartana.

Az összes megkérdezett 46%-a kiemelte a más piacokkal való korreláció hiányát, mint előnyös tulajdonságot. Az utolsó három év során a 400 intézmény 22%-a kezdte meg a befektetést, a többiek még az oldalvonalon várakoznak.

Fidelity Digital Assets CEO: “Nagyon az elején vagyunk még”

A Binance és a többi tőzsde hackje láthatóan a kisbefektetőt, azon belül is a “kriptósokat” sújtja, a nagyok és a kriptopénzeket kevésbé világmegváltónak látó befektetők megvárják, míg a jól megszokott platformjaikon is elérhetővé válnak a digitális eszközök.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img