Fidelity Digital Assets CEO: “Nagyon az elején vagyunk még”

spot_img

Érdekes friss interjút közölt a trustnodes Tom Jessoppal, a Fidelity Digital Assets vezetőjével. Szerinte még bőven a korai befogadók (early adopter) piacán járunk. Ők azok akik először kezdenek el használni egy friss, még nem kiforrott technológiát, jelen esetben pedig azokra a befektetőkre gondol, akik már bokáig bemerészkedtek a kriptoszféra gyakran viharos vizébe.

A nagybefektetők közül a legnagyobb rizikóvállalási hajlandósággal rendelkezők (fedezeti és családi befektetési alapok) kezdtek már kriptós befektetésbe, mögöttük pedig előbb-utóbb érkeznek a 2,5 ezermilliárd dollárnyi pénzt kezelő nyugdíjalapok. Jessop szerint a piac még nem áll készen ezutóbbiak belépésére, egyrészt a volatilitás, másrészt az alacsony forgalom miatt. Jelenleg nincs elég likviditás ahhoz, hogy ezek a szereplők a piac felforgatása nélkül beléphessenek.

Korábban ezt írtuk a Fidelityről és a kriptopénzes nyitásuk okairól: “a Fidelity jelenleg 7200 milliárd dollárnyi vagyont felügyel és több mint 13 000 intézményi ügyféllel rendelkezik. Egy közelmúltbeli felmérésre hivatkozva, szerintük a pénzügyi intézmények vezetőinek 70%-a elkötelezett a kriptopénzek irányában. Ezért érzik szükségét, hogy létrehozzanak egy digitális eszközök kereskedésére specializálódott platformot, ami nemcsak lehetőséget teremt ügyfeleiknek a kriptopiacra történő belépésre, de segíti az ezzel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körű elterjedését is.”

Elindult a Fidelity letétkezelői szolgáltatása

Tom Jessop azt is kifejti, hogy a jelenlegi 140 milliárd dollár körüli összpiaci kapitalizáció egyetlen nagy cég tőzsdei értékének felel meg, de például az Apple-ének tizeöt százaléka. A kripto egyelőre kis hal, ez azonban a korán kapcsolók számára nagy lehetőséggel kecsegtet. Egy 450 “intézmény” (családi befektetési társaságok, tanácsadó társaságok és fedezeti alapok) körében végzett felmérésük szerint 20% körüli azok aránya, akik megkezdték a befektetést, ezek pedig a következő években növelni is fogják kitettségüket.

A kriptopiac egyik nagy vonzerejét az jelenti, hogy nem korrelál tartósan semelyik másik piaccal sem. Van hogy felfelé megy az amerikai részvénypiac, a kripto le, aztán néhány napra rá egyszerre mozognak. Ugyanez igaz a kripto-aranyra is. Ez egy új piac, és míg a részvények esetén nehézkes a vásárlás és az ügyintézés, kriptopénzek esetén hamarosan már percek alatt befektethetünk egy-egy decentralizált tőzsdén.

Ez a digitális piac azonnali és globális, a befektetők számára pedig fontos az, hogy diverzifikáljanak a kockázatuk csökkentése céljából. Az utóbbi időben pedig mintha a befektetési tanácsadók is felfigyeltek volna a területre: “ők a pénzügyi világ portásai, a céljuk nem óriási hozamok elcsípése, hanem folyamatos és tartós emelkedés biztosítása az ügyfeleik számára”. Nem tesznek mindent egy lóra, és egymással nem összefüggő eszközökbe diverzifikálnak. Lassan de biztosan eljutunk addig, hogy ezek a tanácsadók az ügyfeleiknek azt fogják javasolni, hogy tartsák kriptóban a portfóliójuk összértékének néhány százalékát.

Ezzel pedig befektetési szempontból elérkezünk a mainstream szakaszig. Az árfolyamok tartós emelkedése a globális érdeklődés újabb felfutásával jár majd.

Kriptopénzekkel, árfolyamokkal vagy kereskedéssel kapcsolatos infókért, közös ötletelésért, trade tippekért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img