Binance DEX számla létrehozása

spot_img

A napokban kezdődött a Binance decentralizált tőzsdéjének nyilvános tesztelése. A következőkben ennek kipróbálásához nyújtunk nektek segítséget. A platform jelenleg még csak játékpénzeket kezel, amit egy külön menüpontban kell igényelni (később leírjuk hogyan). Más kriptopénzt semmiképpen se utaljatok a teszt számlátokra, mert ez annak elvesztését fogja eredményezni.

Számla létrehozása:

Decentralizált tőzsde lévén a Binance DEX számlánk gyakorlatilag egy tárca lesz, amihez egyedül mi férhetünk majd hozzá. Ennek létrehozásakor három dolgot kell majd feljegyeznünk / megőriznünk:

Mnemonic Phrase: titkos szólánc, ami hozzáférést biztosít a tárcánkhoz. Lehetőleg ne ezt használjuk belépésre. Írjuk fel és vigyázzunk rá.

Private key: privát kulcs, ami hozzáférést biztosít a tárcánkhoz. Lehetőleg ezt se használjuk túl gyakran a tőzsdére való belépéskor.

Keystore file: ez egy olyan fájl, ami jelszóval védve, titkosított formában tárolja a használathoz szükséges kódjainkat. Feltöltésével automatikusan beléphetünk a rendszerbe anélkül, hogy be kellene írnunk a privát kulcsunkat és a titkos szóláncunkat, ami növeli tárcánk biztonságát. A Binance szerint, a Keystore jelenti a legnagyobb biztonságot.

1. A honlapon klikkeljünk a Create Wallet gombra.

2. Adjunk meg egy jelszót, ami a Keystore fájlunkat fogja védeni, majd pipáljuk be, hogy elfogadjuk a felhasználási feltételeket. Ezt követően menjünk a Download Keystore File gombra, és helyezzük át egy biztos helyre a letöltött állományt.

3. A következő lépésnél először a biztonsági szóláncot írhatjuk fel, majd a View my Private Key-re kattintva a privát kulcsunkhoz is hozzáférhetünk.

Ezek feljegyzését követően, tárcánk készen áll a használatra.

Belépés a tárcába

  • Keystore fájl segítségével:
      1. A honlapon klikkeljünk az Unlock Wallet gombra.
      2. Válasszuk ki a Keystore File opciót, töltsük fel a fájlt és adjuk meg a regisztrációnál is beírt jelszót.

  • Ledger segítségével:

A Ledger a kezdetektől támogatja a Binance Chain-t, amit már a jelenlegi teszt állapotában is elérhetünk onnan.

  1. Töltsük le a Binance Chain-t, a Ledger Live felületén.
  2. Ha telepítettük az alkalmazást írjuk be a PIN kódunkat.
  3. Nyissuk meg a Binance Chain appot.
  4. A Binance Chain alkalmazás megnyitására a Binance Chain Ready felirat figyelmeztet.
  5. A honlapon ezt követően az Unlock Wallet Now gombbal férhetünk hozzá a tárcánkhoz és kereskedhetünk a rajta tárolt kriptóinkkal.

(Ezen a ponton se felejtsétek el, hogy a tőzsde jelenleg még csak a teszt kriptopénzeket támogatja.)

  • Mnemonic Phrase segítségével:

A megfelelő opciót kiválasztva írjátok be a regisztrációnál kapott 24 titkos szót, majd adjatok meg egy átmeneti jelszót. A rendszer rövid inaktivitás után, biztonsági okokból kilépteti a felhasználókat, hogy ezzel is védje a fiókok biztonságát. Az átmeneti jelszó azt teszi lehetővé, hogy az adott munkamenetben gyorsan vissza lehessen lépni, a 24 szó ismételt  begépelése nélkül is.

  • Privát kulcs segítségével:

Adjátok meg a privát kulcsotokat és az előző pontban ismertetett átmeneti jelszavatokat.

  • Ellenőrző mód

Ha csak számlánk állapotát ellenőriznénk, azt a walletünk címének megadásával, a titkos kulcsok használata nélkül is megtehetjük

Teszt számla játékpénzes feltöltése:

  1. A Binance oldalán belépve nyissuk meg ezt a linket.
  2. A fentiekben leírt módon hozzuk létre és nyissuk meg a számlánkat.
  3. Adjuk meg a dex wallet címünket.A Submit gomb megnyomását követően, 200 játék BNB-t fognak átutalni nekünk. Az igényléshez, a hagyományos Binance számlánknak legalább 1 BNB-vel kell rendelkeznie a kérvényezés pillanatában. Ezt követően, azt akár azonnal el is eladhatjuk, erre kizárólag a spamek kiszűrése érdekében van szükség.

A DEX felépítése és használata gyakorlatilag teljesen megegyezik a fő oldaléval, amit a következő videóban is megtekinthettek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img