Vechain útmutató III. Vechain partnerkör

spot_img

Ahogy ígértük, folytatjuk Vechain útmutatónkat, az első, a hamisítás problémáját áttekintő rész, majd a második, magát a Vechain-t bemutató anyag után itt a harmadik, a Vechain partnereit felvonultató epizód. A mai résznek nagyobb jelentősége van, mint hinnénk, hiszen most ugrik a majom a vízbe, kiderül, van-e valaki, aki a gyakorlatban is úgy látja, hogy a Vechain megold valamilyen problémát.

Kripto Akadémia Vechain útmutató tematika:

I. Hamis a baba

II. Vechain ABC

III. Vechain partnerkör

IV. Az árfolyam

Két részre bontjuk a partnerek bemutatását, szó lesz stratégiai partnerekről, akikkel komplex, nagyívű együttműködést folytat a Vechain és ügyfelekről, akik valamilyen jól körülhatárolható célra használják a technológiát. Kulcs fontosságú, hogy ellenőrizzük is a Vechain állításait, így minden egyes esetben utánajártunk annak is, hogy mit mond az együttműködésről maga a partner, akire a Vechain hivatkozik.

Stratégiai partnerek

DNV GL

  • Bevételek: 2,4 milliárd USD
  • Alkalmazottak száma: 12 500
  • Együttműködés kezdete: 2018 január 24.

Auditáló cég mely ellenőrzéssel és certifikátok kiállításával szavatolja, hogy a vizsgált cégek megfelelnek bizonyos kritériumoknak. Munkájukat a hajózás, a megújuló energia, olaj, földgáz, élelmiszer és az egészségügy területén végzik. A stratégiai együttműködés keretében széles ügyfélköre számára biztosítja a Vechain szolgáltatását a DNV. Borítóképünkön a Vechain és a DNV CEO-ja.

Már kézzelfogható eredménye is van a kooperációnak, ez nem más, mint a My Story névre keresztelt szolgáltatás. Egy-egy termék “elmondhatja” a maga történetét, mindent, amit tudnunk róla érdemes és fontos ahhoz, hogy megbizonyosodhassunk eredetiségéről. A fenti videó a My Story éles működését mutatja be egy borosüvegen.

PriceWaterHouseCoopers

  • Bevételek: 37,7 milliárd USD
  • Alkalmazottak száma: 236 000
  • Együttműködés kezdete: 2017 05 15

A PriceWaterHouseCoopers (PwC) az úgynevezett Big Four auditor, vagyis a világ négy legnagyobb auditálócégének egyike. A Fortune 500 cégek közül több mint négyszáznak dolgoznak, köztük az IBM, a Dell, Cisco, Ford, 3M és sokan mások. A PwC a Vechain szolgáltatásait kínálja ügyfeleinek, elsősorban a termékazonosítás és nyomonkövetés eszközét.

National Research Consulting Center 

  • Együttműködés kezdete: 2017 05 15

Általános és IT fókuszú tanácsadócég Kínában, a legnagyobbak egyike, több mint 1000 ügyféllel dolgoznak, közülük sokan a Fortune 1000 lista szereplői. Az egyik első, kézzelfogható eredménye a Vechain-el közös munkának az, hogy a China National Tobacco hamisítás elleni megoldásokat vezetett be termékein. Az európai fül, pontosabban szem számára ismeretlen lehet a cigarettagyártó cég, hiszen mi többnyire csak a Philip Morris termékeivel találkozunk, azonban a világ legnagyobb dohányipari cégéről van szó, a globális piac 40%-a felett dominálva.

Yida China Holdings Limited

  • Együttműködés kezdete: 2018 02 19

Az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő Kínában, ipari parkok, smart city projektek születnek kezeik között. A megújuló energia, energiamenedzsment, zöld épületek területein alkalmazzák a Vechain technológiáját.

Ügyfelek

Gui’an New Area

  • Együttműködés kezdete: 2017 12 18

A központi irányítású kínai gazdaság egyik új gazdasági területe, melyben engedélyezett (= nem tiltott) a kereskedelem. Ezt a nyugat-kínai területet jelölték ki (!) a kínai high-tech központjaként. A big data, blokklánc, cloud computing piacaira dolgozó cégeket várnak, már jelen van a Microsoft, a China Mobil, az Apple, az IBM, a Huawei, a Tencent és a Foxcon is.

Az új terület (gyakori elnevezése szerint: Zóna) egyfajta tesztüzemként is szolgál a Kínai Központi Kormány számára, ami itt beválik az új adminisztratív, kormányzati eszközök közül, azt kiterjeszthetik az ország egészére. Ebben partnerük a Vechain, a blokklánc kötődésű megoldásokat ők biztosítják.

Nem ritka Kínában a kísérletező attitűd, a kommunista állam lassan a világ legnagyobb gazdaságává válik, a sikertörténet egyik első lépése az volt, hogy Sencsen városát és vonzáskörzetét “Speciális Gazdasági Övezetté” nyilvánították a hetvenes években, engedélyezve (= nem tiltva) a kereskedelmet.

Direct Imported Goods

  • Együttműködés kezdete: 2017 05 20

Az állami importőr a Kínába érkező bor 30%-át adja, a Shanghai Waigaoqiao Free Trade Zone Development (egy állami szervezet) tulajdonában áll, céljuk, hogy az országba érkező importtermékek legnagyobb elosztóhálózatává váljanak, a helyi viszonyok közepette ezt jó eséllyel el is érik.

A becslések szerint 30 000 üveg hamis bort adnak el Kínában óránként. A Vechain feladata, hogy azonosítsa és nyomonkövesse a termékeket, a gyártótól kezdve az ellátási láncon át (logisztika) egészen a végfelhasználóig. Ebben az együttműködésben az útmutatónk előző részében említett NFC technológiát használják. A cél természetesen nem más, mintsem véget vetni az óriási mértékű borhamisításnak.

China Unicom

Együttműködés kezdete: nincs információ

Kína, és egyben a világ egyik legnagyobb telekommunikációs vállalata 125 millió GSM előfizetővel rendelkezett 2008-ban, ez a szám azóta valószínűleg növekedett. Az útmutatónk előző részében bemutatott BaaS megoldásról van szó, a cég belső működésének, az ellátási lánc hatékonyabbá tételének érdekében.

Kuehne & Nagel

  • Bevételek: 22,4 milliárd USD
  • Alkalmazottak száma: 75 000
  • Együttműködés kezdete: 2016 09

A világ legnagyobb teherszállítmányozási, szállítmányozási vállalata, a globális forgalom 15%-át birtokolják ami a bevételeket illeti. Légi- és vizi szállítmányozással foglalkoznak, 109 cégen és 1336 irodán keresztül. Kínai leányvállalatuk használja a Vechain technológiáját, elsősorban luxustermékeket tartalmazó csomagokat követnek nyomok a smart chip megoldás segítségével.

DB Schenker

  • Bevételek: 22,8 milliárd USD
  • Alkalmazottak száma: 95 000
  • Együttműködés kezdete: nincs információ

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn logisztikával foglalkozó divíziója. Földön, vizen, levegőben történő szállítmányozás tartozik a feladataik közé, több európai vasúttársaság szállítmányozási munkái is hozzájuk kötődik. A cél ebben az esetben is az ellátási lánc hatékonyabbá tétele a Vechain Thor platform segítségével.

BMW Group

  • Együttműködés kezdete: nincs információ

A BMW mint partner valószínűleg minden IT (vagy bármilyen más) projekt álma, nagy múltú, világszerte ismert brandről van szó. Azonban mint minden együttműködést, ezt is a maga helyén kell kezelnünk, érdemes precíz képet kapnunk. A Vechain a BMW Startup Garage Program-ban vesz részt, ennek célja, hogy lehetőséget adjanak olyan startupoknak, akik ügyfelekkel még nem (ez azóta már nyilván változott), működőképes prototípussal viszont már rendelkeznek.

Olyan projekteket keres a BMW Group inkubációs programjába, akik valamilyen valós problémát oldhatnak meg az autóipari cég számára. A Vechain esetében ez természetesen nem más, mint az autók és azok adatainak nyomonkövetése a blokklánc segítségével.

LVMH

  • Bevételek: 48,6 milliárd USD
  • Alkalmazottak száma: 120 000
  • Együttműködés kezdete: nincs információ

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, francia luxuscikk konglomerátum, számos brand tartozik hozzájuk. Nagyjából 60 cégből áll, mindegyikük egy-egy maroknyi luxusmárkát menedzsel. Közéjük tartozik a Dom Pérignon, a Dior, a Givenchy, természetesen a Louis Vuitton, a Marc Jacobs és a Tag Heuer is.

Akik olvasták Vechain útmutatónk előző részét, jól tudják, hogy Sunny Lu, az alapító korábban a Louis Vuitton IT vezetője volt. Az LVMH számos brandjével dolgoznak már együtt, remek példa a Givenchy, táskáiban smart chip-eket helyeznek el, ezzel biztosítva, hogy bárki meggyőződhessen azok eredetiségéről.

Groupe Renault

  • Bevételek: 67 milliárd dollár
  • Alkalmazottak száma: 127 000
  • Együttműködés kezdete: 2017 07 25

A gyártott autók darabszáma szerint a világ kilencedik legnagyobb autógyártója, brandjei között szerepel a Renault, a Dacia, a Lada és az Alpine. A Microsoft és a Viseo illetve a Vechain együttműködésében született, autótulajdonosoknak szóló elektronikus szervízkönyv fontos újítása, hogy a blokklánc nyújtotta biztonságnak köszönhetően eladáskor minden kétséget kizáróan bizonyíthatjuk, hogy az autó valóban annyit futott, amennyit a kilométeróra állít, minden egyéb paramétere is hiteles.

Összefoglaló

Még egy tucat további, milliárdos bevételű, több ezer, akár több tízezer alkalmazottat foglalkoztató cégnek szolgáltatja egyedi technológiáját a Vechain. Köztük a pénzügy, a biztosítás, az élelmiszeripar, és természetesen a logisztika területén dolgozó cégek. Az egyik kiemelkedő jelentőségű partner a People’s Insurance Company of China (PICC), 2015-ben 126 milliárd dollárnyi bevételt értek el, az adatbiztonság és a biztosítási csalások elkerülésének területein használják a Vechain szolgáltatásait.

Nem tartozik a legnagyobb partnereik közé, ám jól érzékelteti a Vechain autóipari jelentőségét a világ legnagyobb elektromos autó gyártójával való együttműködésük. A kínai BYD 8,5 milliárd dolláros bevétellel rendelkezik, 220 000 embert foglalkoztat. A már említett DNV GL-nek köszönhetően létrejött együttműködés keretében a BYD ügyfelei karbon krediteket kaphatnak autójuk használata során.

Mindebből jól látszik, az alig négy éves Vechain igen jelentős partner- és ügyfélkörrel rendelkezik, bizonyította hatékonyságát a hamisítás elleni harcban a ruházat, a luxustermékek területein, értéket ad az autóiparban, a logisztikában, szállítmányozásban, sőt, a kormányzati szektorban is.

Sorozatunk következő, egyben befejező részében a Vechain árfolyam kilátásaival foglalkozunk, megnézzük, hogy a most 0,005 USD áron kínált VET meddig juthat el a következő évek során! Ne maradj le, kövesd a Kirpto Akadémiát, útmutatóinkat rendszeressé tesszük, legközelebb a Stellar kerül terítékre!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img