Binance staking

spot_img

Tegnap indult el a Binance legújabb szolgáltatása a staking, amivel a programban résztvevő kriptopénzek tartóinak írják majd jóvá a hagyományos staking során egyébként is megszerezhető jutalmakat. Ez valójában már több támogatott token esetében is elérhető volt, ám az így jóváírt jutalmakról és azok várható hozamairól a jövőben már egy külön aloldalon is tájékozódhatnuk.

A staking promóciós anyagában a lehetőséget azok figyelmébe ajánlja a tőzsde, akik nem szeretnének a különböző tárcák és node-ok futtatásával, telepítésével bajlódni, de emellett azt is igéri, hogy időnként még valamilyen extra bónuszt is fel fog ajánlani azért, hogy minél többen válasszák a Binance-en való tárolás lehetőségét. A program az induláskor a NEO, ONT, VET, XLM, KMD, ALGO, QTUM és STRAT tokeneket támogatja, de CZ egy napokban írt tweetje alapján a Tezos is hamarosan felkerülhet majd erre a listára.

A staking korábbi menete október elsejétől annyiban fog megváltozni, hogy az eddigi napi 1 helyett, minden órában leellenőrzik majd a tárcák állapotát, vagyis akár rövidebb idejű tartás (kereskedés) után is viszonylag igazságos mértékű reward jóváírásra számíthatunk. A daytraderek ennek ellenére hoppon maradhatnak, mert a staking beindulásához legalább 24 órás tartásra lesz szükség, azonban aki ennél legalább egy kicsivel hosszabb távon kereskedik, az már profitálhat az új rendszer bevezetéséből. (A jóváírás továbbra is havonta egy alkalommal fog megtörténni.)

A most induló staking aloldalon (ami a felső sor Earn menüpontja alatt érhető el) a kriptopénzek neve alatt a várható éves kamat mértéke és a minimálisan stake-elhető tokenek száma látható, míg a nagy zöld számmal az elmúlt időszakban valósan realizált kamatokat tüntették fel. A jobb felső sarokban emellett helyet kapott a My Rewards fülecske is, ahol a korábban jóváírt jutalmakról kaphatunk tájékoztatást.

Mi senkinek sem javasoljuk, hogy huzamosabb időn keresztül egy tőzsdén tárolja a kriptopénzeit. Az ingyenesen elérhető megoldások mellett, a legbiztosabb védelmet jelentő Ledger és Trezor tárcák már 18 000 – 20 000 Ft-os áron beszerezhetőek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img