Vechain útmutató IV. Az árfolyam

spot_img

Elérkezett a Kripto Akadémia Vechain útmutatójának utolsó része, az elsőben áttekintettük a hamisítás globális jelenségét, a másodikban bemutattuk magát a technológiát, a harmadikban szóba került a partnerkör. Most pedig itt az ideje, hogy az árfolyamról beszéljünk, annak múltjáról, jelenéről és várható jövőjéről.

Kripto Akadémia Vechain útmutató tematika:

I. Hamis a baba

II. Vechain ABC

III. Vechain partnerkör

IV. Az árfolyam

Óriási felelősséggel járó, kényes és nehéz témáról van szó, ahogy a minden olvasónk számára kötelező (elnézést a hangnemért, de jogi felelősségről van szó) adatvédelmi és Felhasználási feltételekben is írjuk:

“… A kriptopénzek birtoklása, kereskedelme és a kapcsolódó szolgáltatások használata jelentős kockázatokat hordoz. A kockázatokról és azok kezeléséről további tájékoztatás itt található. …”

Nem véletlenül. Ezen a területen csak egy biztos: a bizonytalanság. Ha van valami, amiben mégis biztosak lehetünk, akkor az az, hogy a blokklánc technológia még sokáig velünk (a világgal) marad, több-kevesebb hangsúllyal, de hosszú évtizedeken át része lesz akár a mindennapjainknak is.

De hosszas bevezető helyett térjünk rá a lényegre, lássuk, mit kell tudnunk a Vechain Thor árfolyamáról. Ahogy útmutatónk második, a technológiát bemutató részében is említettük, két különböző, önálló kriptopénzről van szó:

VET, VTHO

  • VET

A Vechain Thor ökoszisztéma értékközvetítője, maga a pénz a rendszerben.

  • VTHO

Az Ethereum rendszerében ismert GAS megfelelője, ez szükséges ahhoz, hogy információ kerüljön a blokkláncba. Okosszerződések végrehajtásához szintén ezzel fizetünk. Ha információt szeretnénk a blokkáncba írni, VTHO-val fogunk fizetni.

VTHO-hoz VET stakeléssel juthatunk hozzá, jelenleg 1 VET napi 0.000432 VTHO jutalommal jár. Emellett természtesen a piacról is vásárolhatunk. VET-hez pedig a piacról juthatunk hozzá, vagy egy csomópont felállításával. Mi a Binance kriptopénztőzsdét ajánljuk VET vásárlásához.

A csomópontok

Alapvetően két típusú csomóponttal dolgozik a rendszer, vannak úgynevezett Authority node-ok, melyek üzemeltetése szigorú feltételekhez kötött. Ezek hitelesítik az összes tranzakciót a rendszerben, a következő, kulcsfontosságú tudnivalókkal kell tisztában lennünk:

  • 101 darab létezhet mindösszesen
  • Teljeskörű KYC szükséges, a Vechain Thor választ a jelentkezők közül
  • Dedikált hardverre van szükség
  • Leglalább 250 000 000 VET szükséges a jelentkezéshez
  • A lehető legmagsabb VTHO jutalommal jár

A másik az úgynevezett Economic node, ehhez a következőkre van szükség:

  • Legalább 600 000 VET
  • Hardver nem szükség
  • El kell helyeznünk a készletünket egy követhető walletbe

Vannak még további node típusok, ezekről bővebben itt.

VEN – VET – Az árfolyam múltja, jelene és lehetséges jövője

Fontos tudnunk, hogy a Vechain kriptopénze nagy változáson ment keresztül akkor, amikor az Ethereum platformtól elszakadva, önálló, saját blokkláncra lépett és megszületett a Vechain Thor rendszere.

Az Ethereum platformon egykor létrehozott token neve VEN volt, az önállósodás során létrehozott VET a következőképp aránylik mennyiségében a VEN-hez:

1 VEN = 100 VET

Ebből jól látszik, hogy százszor annyi létezik 2018 óta a Vechain kriptopénzéből, mint korábban, ezt fontos szem előtt tartanunk, amikor az árfolyamról beszélünk. Lássuk a VET eddigi árfolyamtörténetét:

Jól látszik, hogy 2018 augusztusától útmutatónk utolsó részének megjelenésének napjáig húzódik az árfolyamgörbe, ez a VET teljes eddigi életútja. Ha rákeresünk az ATH (All-Time-High) histórikus adatokat bemutató oldalakon a VET-re, akkor azt látjuk, hogy az érték 8,46 USD.

A dátum: 2018 január 20.

Ezzel csak az a baj, hogy a VET akkor még nem is létezett, ezek az oldalak hibásan a VEN értékét mutatják be a VET értékeiként. A VET ATH érétke 0,0195 USD, ezt 2018 szeptember 4-én érte el. Ne tévesszenek meg bennünket a fals adatok, amikből ezen a piacon sajnos bőven akad még. Lássuk a VET legfontosabb sarokszámait:

  • Teljes készlet: 86 712 634 466
  • Forgalomban lévő készlet (2019 április 4.): 55 454 734 800
  • Tőkeérték (2019 április 4.): $420 050 753 USD ; 83 668 BTC
  • USD-ben kifejezett értéke (2019 április 4.): 0,007575

Áttekintettük a VET múltját és jelenét, itt az ideje, hogy a lehetséges jövőjéről beszéljünk. Ahogy a bevezetőben is említettük, ez egy különösen kényes és nehézkes kérdés, a Kripto Akadémia nem nyújt befektetési tanácsadást, ha ez másképp lenne, akkor is óriási felelősséggel járna a jósolgatás.

Éppen ezért mi magunk semmit sem mondunk az árfolyam jövőjéről, annak ellenére sem, hogy nem titok: hiszünk a Vechain Thor életképességében és sikeres jövőjében. Az objektív tájékoztatás jegyében egész egyszerűen bemutatjuk, hogy mit mond a nemzetközi, kriptopénzekkel foglalkozó média a VET értéke kapcsán a következő években.

Mielőtt belevágnánk, gondoljuk át, hogy ha valóban emelkedni fog a VET értéke a jövőben, akkor annak mi lehet az oka. Több lehetséges forgatókönyv is adott, hogy ezek közül melyiknek van realitása, azt az útmutatónkban foglaltak alapján mindenki ítélje meg maga.

Spekuláció

Ahogy sok más coin esetében, úgy a VET kapcsán is fennáll a spekuláció jelensége, az emberek egész egyszerűen azért veszik, mert azt remélik, hogy felmegy az árfolyama, mivel veszik, ezért valóban fel is megy, legalábbis növekszik.

Egy klasszikus lufi kialakulásáról van szó ebben az esetben, az árfolyam nőttön nő, egy idő után azonban nyilvánvalóvá válik, hogy a VET túlértékelt, az eladási hullám öngerjesztő eladási pánikká változik, az árfolyam összezuhan. Természetesen egy lufi, vagy ha úgy tetszik buborék során is kereshetünk, akár óriási nyereséget is realizálhatunk.

A fundamentum

Minden tőzsdén forgó részvény, értékpípapír, árucikk, kriptopénz kapcsán adott a fundamentum, az a bizonyos valami, ami a tényleges, “kézzelfogható” gazdaságban értéket teremt. A Microsoft fundamentuma az elmúlt évtizedekben az volt, hogy egyre több felhasználó, cég vásárolta meg a cég egyre terebélyesedő termékpalettájának tagjait, ezzel közvetlenül növelve a cég bevételeit, értékét, közvetve pedig a részvény értékét.

A Vechain esetében ahhoz, hogy a fundamentum “erősödjön”, arra van szükség, hogy minél több (időben előrehaladva egyre több) cég döntsön úgy, hogy használja a szolgáltatását. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, a Vechainnek olyasmit kell nyújtania, amivel növelheti az ügyfelei bevételeit, vagy csökkentheti kiadásait, veszteségeit.

Értéket kell teremtenie a szó üzleti értelmében, valamit gyorsabbá, olcsóbbá vagy hatákonyabbá kell tennie, vagy a már említett bevételnövekedés – kiadáscsökkentés valamelyikét kell telejsítenie. Az, hogy ez így lehet-e, a útmuatónk második, a technológiát bemutató részéből és további kutatással ítélhetjük meg.

Természetesen sok tényező veszélytetheti a fundamentum erősödését, kiderülhet például, hogy a kezdeti lelkesedés ellenére a Vechain Thor nem is oldja meg igazán hatékonyan a hamisítás problémáját, vagy nem is egyszerűsíti igazán az ellátási láncok mendzselését.

Megjelenhet egy versenytárs, vagy a már létező versenytársak, akár nem blokklánc alapú megoldások közül valamelyik elveheti a Vechain piacát. Tegyük fel, hogy minden rendben megy, kisebb-nagyobb döccenők ellenére a Vechain Thor ügyfélköre szépen fejlődik a maga útján a következő évek során.

Mivel a VET az ökoszisztéma értékközvetítője, mely véges készlettel rendelkezik, ezért ha nő az ökoszisztéma, az abban mozgó szereplők darabszámát tekintve, akkor a kereslet növekedni fog a VET iránt. Ha ez valóban teljesül, az felhajtja a piaci árát. Ez az egyszerűsített, kissé sarkított model lehet magyarázat a VET értéknövekedésére, ha ez bekövetkezik.

Természetesen a két hatás, a spekuláció és a fundamentum együttesen érvenyesül, egymást erősítve, vagy éppenséggel gyengítve.

Most pedig következzenek az árfolyamjóslatok a nemzetközi médiából, ismét kiemeljük, hogy az alábbi árfolyamtippek nem a Kripto Akadémia szakértőitől származnak, egész egyszerűen tárgyilagosan bemutatjuk mások véleményét. Három tippet mutatunk be, az első földhözragadt, a második egészen extrém (vagy esztelen), a harmadik pedig komoly optimizmussal tekint a jövőre.

Trading Beasts

  • 2019 végére: 0,01 USD

Smartereum

  • 2020: 75 (hetvenöt) USD

Cryptoground

  • 2019 végére: 2,58 USD
  • 2020 végére: 4,1 USD

Ezzel zárul a Kripto Akadémia Vechain útmutatója, reméljük segítséget nyújtottunk olvasóinknak abban, hogy megismerjék a kriptopénzvilág egyik szereplőjét. A sikerre való tekintettel folytatjuk, a következő útmutatónk a Stellar-t fogja bemutatni! Csatlakozz Discord csatornánkhoz, ne maradj le semmiről!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img