A világ elsőszámú kockázati tőke társasága a kriptopénzek miatt is vált modellt

spot_img

Hosszú és érdekes cikket közölt az amerikai Forbes az Andreessen Horowitz (“a16z”) kockázati tőke társaság történetéről és jövőbeli terveiről. 10 milliárd dollár kezelt vagyonnal nem ők a legnagyobbak, mégis, 2009-es indulásuk óta a meghatározónak számítanak, a technológiai ipar legnagyobb üstököseinél voltak ott a legelején. A portfólió oldalukon érdemes csemegézni, hogy mennyi (rengeteg) globális sikercégben helyezték el korán, jó érzékkel az ügyfeleik pénzét. Marc Andreessen alapító twitterét kötelező bekövetni, ha használod a platformot kriptós tájékozódásra!

A Forbes cikkből kiderül, hogy kriptós közösség szempontjából a következő fontos fejlemény történt a cég életében: Idén márciustól a cég feladja hagyományos hagyományos kockázati tőke társaság szerepét, és mind a 150 munkatárs vizsgáztatásával, valamint a megfelelő engedélyek beszerzésével a cég pénzügyi tanácsadói formában működik tovább.

Az ok viszonylag egyszerű: Ha kedvük tartja, így a teljes portfólió eddig lehetséges maximum 20%-a helyett akár 100% “kockázatos” befektetést is eszközölhetnek, akár egymilliárd dollárt helyezhetnek közvetlenül kriptopénzbe, vagy kockázati tőke társaságoktól átvállalt részvényekbe. A konkurenciának is előbb-utóbb meg kell ugyanezt lépnie, ha nem akarnak lemaradni az kripto-blokklánc forradalom finanszírozásában.

Az a16z több kriptós befektetést eszközölt az utóbbi években, például a Coinbase korai befektetői is. Tavaly egy akkor még elszeparált 350 millió dolláros alapot indított a16zcrypto néven, és azóta is jelennek meg havi szinten hírek újabb befektetésekről.

Tavaly szeptemberben mi is beszámultunk a nagyjából decentralizált központi bankot építeni szándékozó Maker ökoszisztémáról, és az Andreessen Horowitz 6%-os felvásárlásáról. Az árfolyam azóta jóval feljebb jár, a befektetéssel kapcsolatban pedig már akkor lenyilatkozták, hogy évtizedes távlatban gondolkodnak.

15 millió USD kockázati tőke befektetés a Maker – Dai stablecoin projektbe

A kriptoszféra fejlődése szempontjából kritikus fontosságú, hogy legyen elérhető finanszírozás ICO-k és nélkül is, és a startup világ nagyágyúi komolyan vegyék a területet, segítsék a projekteket szakértelmükkel, és cégek mellett közvetlenül kriptopénzekbe is fektethessenek.

Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel, például a cikkben bemutatott Makerrel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img