Bitcoin alapú nyugdíj megtakarítási lehetőséget kínál a Fidelity

spot_img

A Fidelity Investments lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy nyugdíjcélú megtakarításaik egy részét bitcoinba fektessék.

A mintegy 4,2 billió dollárnyi vagyont kezelő vállalat kedden közölte, hogy tervei szerint elérhetővé teszi befektetői számára, hogy bitcoin számlát adjanak hozzá fiókjukhoz, amennyiben a munkáltatójuk ezt engedélyezi.

A Wall Street Journal számolt be elsőként a hírről. A jelentések szerint az új funkciót már idén nyáron bevezethetik.

„Változatos termékekre és befektetési megoldásokra van szüksége befektetőinknek – mondta Dave Gray, a bostoni székhelyű vállalat munkahelyi nyugdíjazási ajánlatainak és platformjainak vezetője. Arra számítunk, hogy a kriptovaluták át fogják alakítani a jövő generációinak a befektetések iránti gondolkodását.”

A bitcoin számla kezelési költsége 0,75% és 0,90% között lesz. A pontos összeg a befektetett összegtől és a munkáltatótól függ, plusz egy egyelőre nem közölt kiegészítő díjról is szól a jelentés.

A szabályozó hatóságok azonban közbe szólhatnak még. Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma, amely szabályozza a vállalatok által szponzorált nyugdíjazási terveket, március 10-én útmutatást adott ki, amelyben figyelmeztette a munkaadókat, hogy „legyenek rendkívül óvatosak, mielőtt fontolóra vennék a kriptovaluta opció hozzáadását a nyugdíjazási terv befektetési menüjéhez” – áll a minisztérium sajtóközleményében.

A minisztérium szerint a kriptovalutákat kínáló munkaadóknak előbb vagy utóbb számítaniuk kell a szabályozók kérdéseire, mint például „hogyan tudják összehangolni cselekedeteiket lojalitási kötelezettségeikkel” az Egyesült Államok nyugdíjtörvénye szerint.

A Fidelity az elsők között volt a globális pénzintézetek között, amely belevágott a kriptopiacba. A cég 2018 októberében indított egy digitális eszközökkel foglalkozó részleget, amely a letétkezelési és végrehajtási szolgáltatásokra fokuszál.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Bitcoin megtakarítási tervet kínál egy texasi bank

/the block, the wall street journal/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img