Binance kártyát kapnak az ukrán menekültek

spot_img

A Binance olyan kriptokártyát dobott piacra, amely lehetővé teszi az Ukrajnából érkező menekültek számára, hogy kripto tranzakciókat hajtsanak végre és pénzeszközöket fogadjanak vele.

A legnagyobb kriptováltó bejelentette, hogy több szervezettel kötött együttműködési megállapodást az ügyben, köztük a Contis európai banki szolgáltató platformmal, valamint a Rotary és a Palianytsia nonprofit szervezetekkel. Az összefogás célja, hogy az ukrán konfliktus által érintett menekültek, az Európai Gazdasági Térség területén (EGT) belül pénzt küldhessenek és fogadhassanak, illetve vásárolhassanak.

A kripto tranzakciókhoz való hozzáférésen kívül, a helyi non-profit szervezetek által ellenőrzött kártyák címzettjei pénzügyi támogatást is kapnak a Binance-től Binance USD (BUSD) formájában. Ezek a felhasználók havi 75 BUSD-t kapnak három hónapon keresztül, ami az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Bizottsága (UNHCR) által ajánlott adományösszeg.

Helen Hai, a Binance Charity vezetője elmondta a Cointelegraphnak, hogy mivel a kártya nem “kereskedelmi termék“, fő célja, hogy működőképes fizetési alternatívát biztosítson az adományok fogadásához és elköltéséhez. Hai kifejtette, ez egy fontos módja annak, hogy lássa a világ, milyen szerepet játszhat a kripto egy társadalom megsegítésében.

“Az egész világ láthatja, milyen fontos szerepet tölthet be a kriptopénz. A kriptovaluták kulcsszerepet játszanak a létfontosságú források előteremtésében és az Ukrajnának szükséges humanitárius segítségnyújtásban.”

Hai azt is megjegyezte, hogy ez egy jó példa arra, hogy a kriptót nem csak tranzakciós eszközként, hanem fizetőeszközként is lehet használni. Hai úgy véli, hogy a kripto olyan eszköz, amelynek “nincsenek határai, korlátozásai, nem igényel dokumentumokat és egyéb bonyolult és hosszadalmas bürokratikus eljárásokat, itt és most képes eredményeket produkálni“.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

/cointelegraph, binance/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img