2 milliárddal lett nagyobb a DOGE Elon Musk Twitter felvásárlásának hírére

spot_img

Újra kiemelkedő figyelmet kapott a Dogecoin, miután megjelentek az első hírek arról, hogy célegyenesben lehet a Twitter eladása Musk-nak. Az igazgatótanács és Musk között már tegnap megkezdődtek a tárgyalások a közösségi média eladásáról. A piacon átvették az uralmat a vásárlók és a Dogecoin ára 12 centről indulva egész napos emelkedésbe kezdett. 

A megegyezés még aznap megszületett, az igazgatótanács elfogadta Musk 44 milliárd dolláros ajánlatát. Ez azt jelenti, hogy részvényenként 54,20 dolláros áron vásárolta fel a céget, vagyis az április 1-i részvényárhoz képest 38%-al drágábban. Ez volt az a nap, amikor Musk először hozta nyilvánosságra részesedését a Twitterben.

A deal egyenes következményeként a Dogecoin árfolyama 12 centről 17 centre nőtt és a mai napon is a 16 cent körüli árfolyamszintet tudták tartani a bikák. A piaci kapitalizációja 2 milliárd dollárral nőtt, így újra bekerült a kriptopénzek rangsorában az első tíz helyezett közé.

Elon Musk a Dogecoin legismertebb pártolója, aki az elmúlt két évben rendszeresen tweetelt a mémcoinról, ami aztán folyamatosan megmozgatta annak árfolyamát – általában felfelé. Musk kikiáltotta magát a Dogecoin CEO-jának és felvette a “the Dogefather” vagyis a Doge keresztapja nevét is. Tweetjeiben azt ígérte, hogy leszámolna a Twitteren elburjánzó kriptós átverésekkel.

Elon Musk teljes egészében megveszi a Twittert, ami azt jelenti, hogy az megszűnik nyílt részvénytársaságnak lenni és Elon Musk teljesen a saját képére formálhatja, anélkül, hogy a befektetők és a piac véleményére hallgatnia kéne. Emiatt sokan ellenérzéseiket is kifejezték már, de Jack Dorsey, a Twitter alapítója és korábbi vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy nem tud jobb embert elképzelni a Twitter élén.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img