Bitcoin megtakarítási tervet kínál egy texasi bank

spot_img

Az elmúlt egy évben jelentős mértékben növekedett a digitális valuták elfogadottsága. Sokan használják egymás között csereeszközként, befektetési formaként, valamint egyes vállalkozások már elfogadják fizetési megoldásként is.

Legutóbb egy Texas államban működő helyi bank döntött úgy, hogy digitális valutát kínál a dolgozói megtakarítási terv részeként.

A laredói Vantage Bank azt tervezi, hogy a hagyományos megtakarítási tervektől – ha a munkavállaló ezt kívánja – elállnak és cserébe digitális valuta megtakarítási tervet kínálnak. Az új megtakarítási terv alappillére természetesen a bitcoin.

“A bitcoin megtakarítási terv ötletét az egyik partnerünk vetette fel – mondta Eric Thompson, a Vantage Bank személyzeti igazgatója. Ezt a programot ők indították el, és megkérdezték, hogy érdekelne-e minket a részvétel.”

A megtakarítási program mögött a NYDIG áll. A NYDIG Bitcoin Megtakarítási Terv egyszerű és biztonságos módja annak, hogy az emberek bitcoinba fektessenek – nyilatkozta a letétkezelői szolgáltató.

https://twitter.com/NYDIG_BTC/status/1511386196328517640

Thompson szerint a Bitcoin Megtakarítási Terv lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy fizetésük egy részét automatikusan bitcoinra váltsák át. A bitcoint ezután a NYDIG intézményi szintű letéti platformján tartják, amely megfelel a legmagasabb biztonsági és szabályozási előírásoknak.

A munkavállalói program bevezetésével a Vantage Bank lesz az első bank Texas államban, amely ilyen megtakarítási programtervet biztosít az alkalmazottak számára. Mint bármely más megtakarítási terv esetében, a bank munkavállalói bármikor felvehetik a kripto eszközöket, ahogyan azt a már meglévő megtakarítási számla esetében is tennék.

“Ahhoz, hogy a lehető legátfogóbb juttatási csomagot kínáljuk csapatunk tagjai számára, hozzátartozik az is, hogy az új pénzügyi technológiákkal együtt fejlődjünk – mondta Jeff Sinnott, a Vantage Bank Texas elnök-vezérigazgatója. Ennek részeként a munkatársak számára oktatást is nyújtunk a bitcoinról, megosztva velük a bennük rejlő kockázatokat is.”

A bank szerint az új megtakarítási program bevezetése megerősíti a kriptopénz pénzügyi fejlődését és azt, hogy a munkáltatók hogyan alkalmazkodnak ahhoz, hogy versenyképes juttatási csomagokat kínáljanak a munkavállalóknak.

“A Texas Blockchain Council-al is aktívan együttműködünk, hogy jobban megértsük ezt a mindent átalakító technológiát és annak jövőbeli lehetőségeit a monetáris rendszerünkben.”

A bank adatai alapján és a NYDIG 2022-es felmérése szerint a 18-29 év közötti munkavállalók több mint egyharmada érdeklődik az iránt, hogy fizetésének egy részét bitcoinba fektesse. Ez a Vantage Bank tapasztalataiból is visszaköszönt, mivel egyre több munkavállaló igényelte a bitcoin megtakarítási terv lehetőségét – áll a bank sajtóközleményében.

Egyébként a bank egyelőre még nem teszi lehetővé, hogy ügyfelei közvetlenül kriptopénzeket vásároljanak, adjanak el vagy kereskedjenek velük, de a jövőbeli tervek közt ez is szerepel.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/lmt online, coincu, finbold/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img