Törvényes fizetőeszköz lett a bitcoin a Közép-afrikai Köztársaságban

spot_img

A Közép-afrikai Köztársaság lett az első afrikai ország, amely bevezette a bitcoint, mint fizetőeszköz. Világszerte az afrikai országban történt meg első alkalommal, hogy az országgyűlés egyhangúlag elfogadta a kriptovalutákról szóló törvényjavaslatot, amely segíti az ország gazdasági fellendülését és béketeremtést célzó terveit.

A Közép-afrikai Köztársaság nemzetgyűlése egyhangúlag megszavazta a kriptovalutákat legalizáló szabályozási keretet kínáló törvényjavaslatot. Ezzel a Közép-afrikai Köztársaság lett az első olyan ország a kontinensen, amely elfogadja a bitcoint törvényes fizetőeszközként, a világon pedig a második El Salvador után.

CZ 🔶 Binance a Twitteren: “The Central African Republic adopts #bitcoin.” / Twitter

A törvényjavaslat tervezetét Gourna Zacko digitális gazdaságért, postai szolgáltatásokért- és távközlésért felelős miniszter, valamint Calixte Nganongo pénzügy- és költségvetési miniszter nyújtotta be.

A Közép-afrikai Köztársaság gazdasága megmentésre szorul. Ezt belátva az ország tisztviselői beleegyeztek abba, hogy többek közt blokkláncot, bitcoint és kriptot használnak majd az ország gazdaságának fellendítésére.

Néhány tisztviselő azt is felismerte, hogy az új technológiákba, a blokkláncba és kriptovalutákba történő befektetés az ország és a polgárok javát szolgálja hosszútávon.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/forbes, beincrypto, tron weekly/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img