A Fidelity és a Nexo belép az intézményi hitelezési piacra

spot_img

A Fidelity Digital Assets – a Fidelity Investments kriptoszárnya – és a Nexo kriptohitelezési platform bejelentette, hogy partnerséget kötöttek annak érdekében, hogy kripto kölcsönzési- és letétkezelési szolgáltatásokat, termékeket kínáljanak az intézményi befektetők számára.

A két cég átfogó termékcsaládot és jogi infrastruktúrát hoz létre azoknak az intézményi befektetőknek, akik kriptovalutákba kívánnak fektetni.

A Fidelity Digital Assets-el való partnerség lehetővé teszi a Nexo számára, hogy bővítse eszközportfólióját és egy második letétkezelési szinttel egészítse ki biztonsági architektúráját – áll a közleményben. Emellett a Fidelity Digital Assets intézményi befektetői részére hozzáférést biztosít a Nexo szolgáltatásaihoz.

Kalin Metodiev, a Nexo társalapítója és ügyvezetője így kommentálta a fejleményt: “A Fidelity Digital Assets-el való együttműködés keretében teljes körű intézményi platformot kínálunk, és a hagyományos pénzügyi vállalatokat kívánjuk ezzel bevonni a digitális eszközök ökoszisztémájába. Ügyfélbázisunk mostantól teljes mértékben igénybe veheti az iparágvezető hitel- és kereskedési termékeinket, a Fidelity Digital Assets testreszabott letétkezelési és biztonsági megoldásaira támaszkodva.”

Christopher Tyrer, a Fidelity Digital Assets európai vezetője elmondta, hogy a cég jelentős növekedést tapasztalt az intézményi befektetők érdeklődésében a kriptovaluták iránt a kontinensen, és ennek az igénynek a kielégítése érdekében bővítette partnerkapcsolatait.

A Fidelity Investments ambiciózus terveket fogalmazott meg az intézményi kriptopénz piacra vonatkozóan, számos stratégiai felvételt hajtott végre a területen. Ezekkel a lépésekkel a vagyonkezelő igyekszik minél több intézményi hozzáférési pontot biztosítani a Nexo-val közös termékeihez.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cointelegraph, nexo/

A Fidelity nem vár tovább a SEC-re

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img