Új bitcoin rekord a forint ellenében

spot_img

Magyar idő szerint ma délután veszi kezdetét az első amerikai Bitcoin ETF kereskedése. Az immár a hagyományos tőzsdéken is elérhetővé tett bitcoin alapú befektetési terméket elsőként a New York-i tőzsde fogja bevezetni.

Az első ETF a ProShares által jegyzett csomag lesz, amit napokon belül követhet a Valkyre befektetési alap által kibocsátott változat.

A bitcoin továbbra is kicsivel az áprilisban beállított 64 800 dolláros rekord szintje alatt tartózkodik, de vasárnap már minden idők legmagasabb heti záró árfolyamát produkálta. Erre korábban mindig csak az újabb növekedési szakaszok kezdetén volt példa.

Érdekesség, hogy az euró ellenében már a legmagasabb napi záró árfolyam elérését is sikerült kipipálni. Habár az ~54 200 eurós abszolút rekord megdöntése még várat magára, a cikk írásának pillanatában már csak 450 euró választ el minket ettől.

És ha már felcsaptuk a ritkábban használt eurós grafikont, nézzük meg, hogy hogyan is áll a BTC jó öreg birodalmi forint ellenében. Amint az a lenti képen is látható, ma hajnalban egy rövid időre már sikerült átlépnünk az áprilisban beállított 19 300 149 Ft-os rekordot.

A kedvező előjelek ellenére továbbra is óvatosságra inthet, hogy a csúcsokat a korábbi tapasztalatok alapján csak ritkán sikerül első nekifutásra megdönteni, az új (dollárban kifejezett) rekordok elérését rövidebb korrekciós szakaszok előzhetik meg.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img