Már csak 4.44% választ el az új bitcoin csúcstól

spot_img

A bitcoin minden idők legmagasabb heti záró árfolyamával búcsúztatta az elmúlt hetet. A korábbi, még idén áprilisban beállított 60 000 ezer dollár körüli csúcsot éjfélkor jó 1500 dollárral sikerült túlszárnyalnunk, ami rendkívül kedvező előjelnek tekinthető.

A ~64 800 dolláros tényleges rekord árfolyamtól a cikk írásának pillanatában éppen 4.44% választ el minket. A medvék utolsó esélye már csak az a korábban többször is bekövetkező megingás lehet, amire általában az új csúcsok elérése előtt szokott sor kerülni

A 2017-ben beállított ~20 000 dolláros rekordot 2020 végén sikerült megdönteni, de ehhez több nekirugaszkodásra volt szükség.

A 2014-ben beállított 1170 dolláros csúcsot 2017-ben sikerült megdönteni, de ennek közelében szintén rakoncátlankodni kezdett az árfolyam.

Elemzők szerint ezen a ponton már nagyok kicsi az esélye annak, hogy egy fentiekhez hasonló visszaesés megállitsa a bitcoin további emelkedését és egy több éves zuhanásba taszítsa azt. A korrekció esetleges bekövetkezte szerintük legfeljebb csak néhány héttel odázná el az új rekordok elérését.

A bitcoin emelkedése mellett az ethereum is sikeresen kitört az őt az elmúlt hetek során fogvatartó árokból, amit az éjszakai órákban erőt mutatva sikerült visszatesztelnie.

A pirossal jelölt 3600 dolláros zónába visszatérő árfolyamot gyorsan felvásárolták a befektetők, ami ennek köszönhetően villámgyorsan vissza is ugrott a 3800 dolláros régióba.

Az altok birtoklása ennek ellenére most továbbra is kockázatokat rejthet magában, az ő idejük a bitcoin mánia csillapodásával jöhet majd el:

A vezető kriptovaluták erősödése mögött alighanem azok a pénteken érkező hírek állhatnak, melyek szerint hamarosan az Egyesült Államok hagyományos tőzsdéin is elérhetőek lesznek a bitcoin kereskedését és az ebbe történő befektetést lehetővé tevő pénzügyi termékek. Habár az első indulása már szinte biztosra vehető, a teljes bizonyossághoz arra lenne szükség, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet a mai, vagyis a hétfői nap folyamán ne adjon ki egy ezt tiltó határozatot. Ha erre nem fog sor kerülni, akkor automatikusan kezdetét veheti a forgalomba hozatali eljárás.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Egy bitcoin ETF-et már biztos elfogadtak az amerikai hatóságok

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img