Kriptopénzügyek – 16.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Vires Finance

A VIRES, a Vires Finance governance tokenje 2021. október 19 -én fog megjelenni. A token elérhető lesz a swop.fi és a waves.exchange váltókon. További részletek a váltó hivatalos medium oldalán. Légy óvatos: a VIRES token már rendelkezik azonosítóval, de még nem jött létre!

ICON

Hamarosan egy éves lesz az ICON csapat ICONFi mobil tárcája, ami ötvözi a hagyományos walleteket a lending szolgáltatók által kínált lehetőségekkel. Ismét egy hasznos frissítés érkezett az applikációba. Úgy néz ki nincs olyan hét, hogy ne lenne valami hír felőlük.

Coinbase

Valószínűleg még idén elindul a legnagyobb mainstream kripto tőzsde által fejlesztett NFT piactér. A Coinbase NFT Ethereum alapú tokenek kibocsátását és kereskedését fogja lehetővé tenni, később azonban más blokkláncokat is felvehet a kínálatába, derült ki az oldal tegnap közzétett bejegyzéséből.

Binance

Azért, hogy az új helyi szabályoknak megfeleljen, a Binance lekapcsolja a kínai ügyfeleit kiszolgáló OTC deszket. Az OTC, vagyis az over-the-counter szolgáltatás nagyon népszerű volt Kínában és az eddig is szigorúan szabályozott piac egy könnyebb kapuját jelentette az országban. Az OTC ügyleteket jellemzően olyan nagypénzes ügyfelek veszik igénybe, akik nem szeretnék, hogy vásárlásaik vagy eladásaik megmozgassák a piacot.

Wirex

Mostantól PayPal-al is tölthetjük Wirex kártyánkat, ráadásul teljesen díjmentesen. Ehhez nem kell más tenni, mint bejelentkezni a PayPal fiókba, hozzá kell adni a Wirex kártyát a “Betéti és hitelkártyák részhez. Fordítva is működik! A Wirex kártyával pénzt is adhatunk a PayPal számlához. A konverziós funkciónak köszönhetően a PayPal fiókot finanszírozhatjuk bitcoinnal vagy más kriptovalutával.

Crypto.com

A Crypto.com exchange felületén 1:1 arányban konvertálhatunk stabil érméket tranzakciós díjak nélkül. 4 különböző stabil érmével hajthatjuk végre a cserét, beleértve az USDC-t és az exchangehez újonnan hozzáadott TUSD, BUSD és GUSD-t.

Piaci zanza

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, vagyis a SEC jóváhagyta a Volt Crypto Industry Revolution and Tech ETF-et, amely hozzáférést biztosít a befektetőknek bitcoin kitettséggel rendelkező vállalatokba is.

El Salvador elnökét kritizálta az Ethereum alapítója, amiért rákényszerítette az országot, hogy fogadják el a bitcoint, mint fizetőeszközt. Buterin a bitcoin maximalistáknak is odaszólt, amiért azok kritikátlanul támogatják a közép-amerikai állam fejét.

Egy új törvény hamarosan lehetővé fogja tenni az amerikai adóhivatalnak, hogy már egy 600 dolláros (200 000 forintos) banki tranzakció alapján is vizsgálatot indíthasson valaki ellen. Ez az Egyesült Államokban nagyjából két heti minimálbérnek felel meg.

Még idén júniusban írtunk arról, hogy a Bank of England kormányzója, Andrew Bailey “veszélyesnek” nevezte a kriptovalutákat. A kriptókkal kapcsolatos cinikus álláspontja 2020 márciusáig nyúlik vissza. Akkor azt tanácsolta, hogy aki bitcoint tart, “készüljön fel arra, hogy elveszíti az összes pénzét”.

Közvetett jelek utalnak arra, hogy a tőzsdefelügyelet napokon belül engedélyezheti az első amerikai bitcoin ETF indulását.

Az intézményi érdeklődés a bitcoin iránt öt hónapos csúcsra emelkedett, 225 millió dollárt fektettek be a tőzsdén kereskedett bitcoin termékeken keresztül. Ez már a nyolcadik egymást követő hét pozitív beáramlással a CoinShares legfrissebb jelentése szerint.

A Volt Equity vezérigazgatója és alapítója Tad Park úgy véli, hogy az Egyesült Államok szabályozói méltán lassúak egy tisztán bitcoin alapú tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyása kapcsán. Még augusztusban sugallta Gensler, hogy a szabályozó hatóság nyitott lehet a bitcoin határidős ETF-ek jóváhagyására.

A Bloomberg ma hajnalban közzétett belsős értesülései szerint az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) nem fogja megvétózni a Bitcoin ETF indulását.

A Binance nagy irányváltása óta megötszöröződött a nemzetközi szabályozásokkal foglalkozó munkatársak száma. Legutóbb olyan szakemberek csatlakoztak a legnagyobb kriptotőzsdéhez, mint az amerikai Kincstár bűnűgyi nyomozója vagy az amerikai adóhivatal különleges ügynökei.

KriptoAdózás

https://kriptoakademia.com/2021/10/12/kripto-adozas-tanacsadas-kriptopenz-kriptovaluta-ado-bdo

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img