11 napon belül érkezhet az első amerikai Bitcoin ETF

spot_img

Közvetett jelek utalnak arra, hogy a tőzsdefelügyelet napokon belül engedélyezheti az első amerikai bitcoin ETF indulását. Az ügy előzményéről alábbi cikkünből tudhattok meg többet:

A napokban elbírálásra kerülő ETF-ek közül az egyik kibocsátója tegnap módosította saját beadványát, és kiegészítette azt egy cashtaggel, vagyis egy tőzsdék által rendszeresített rövidített elnevezéssel.

Habár ez önmagában még jelent döntő erejű bizonyítékot, a kérdéses ETF-el kapcsolatos döntés a következő napokban lesz esedékes. A Bloomberg ETF szakértője szerint az ehhez hasonló, utolsó pillanatokban történő módosításokra általában akkor szokott sor kerülni, amikor már minden készen áll az indulásra, vagyis elképzelhető, hogy az érintettek a háttérben már tudnak a tőzsdefelügyelet pozitív döntéséről. A BTF cashtag közzététele óta a bitcoin árfolyama 8%-kal emelkedett.

A Valkyre befektetési alap által jegyzett BTF elfogadásáról legkésőbb október 25-ig kell nyilatkoznia a tőzsdefelügyeletnek. Az ezt megelőző napokban más ETF-ek elbírálási határideje is lejár, azonban a beadványok közül egyedül a Valkyre-é az, ami teljes egészében a hatóság által is favorizált határidős ETF modellre épül, ezért a többinél nagyobb esélye lehet a jóváhagyásra.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img