A SEC elnöke valójában bitcoin párti, érvel a Volt Equity vezérigazgatója

spot_img

A Volt nemrég kapott jóváhagyást egy ETF-re, amely különböző kriptovalutával kapcsolatos vállalatok részvényeit tartalmazza.

A Volt Equity vezérigazgatója és alapítója Tad Park úgy véli, hogy az Egyesült Államok szabályozói méltán lassúak egy tisztán bitcoin alapú tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyása kapcsán. Még augusztusban sugallta Gensler, hogy a szabályozó hatóság nyitott lehet a bitcoin határidős ETF-ek jóváhagyására.

Egy keddi Fox Business interjúban Park úgy érvelt, hogy a SEC elnöke, Gary Gensler “valójában bitcoin párti”, de “egy kicsit félreértik” az Egyesült Államok kriptorendszerének szabályozásával kapcsolatos álláspontját illetően.

Park konkrétan utalt a SEC befektetővédelmi aggályaira, nevezetesen arra, hogy a kripto letétkezelő szolgáltatók még nem biztosították a bizottságot arról, hogy valóban képesek megfelelő vagyonvédelmet biztosítani.

A vezérigazgató hozzátette, hogy a SEC-hez benyújtott jelenlegi kripto ETF kérelmek “legalább fele” “nem is érvényes”, mert “nem foglalkoznak azzal, amit Gary Gensler mond”.

Park hangsúlyozta, hogy a Volt Equity kripto ETF-je nem biztosít közvetlen kitettséget bitcoinba, hanem a bitcoinhoz kapcsolódó nagyvállalatokat követi, köztük a MicroStrategy-t, a Tesla-t, a Twitter-t, a Square-t, valamint a bitcoin bányász vállalatokat, mint például a Bitfarms-t.

“Megpróbáljuk elérni azt, amit az emberek valójában keresnek, ami a bitcoin árfolyamának mozgásával korrelál. Ezek a vállalatok valóban a bitcoinra összpontosítanak, és bevételük, bevételeik nagy részét a bitcoinból szerzik. Logikus, hogy hajlamosak a bitcoin árfolyamával együtt mozogni” – jegyezte meg Park.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cointelegraph, thecryptobeef/

A SEC zöld utat adott egy bitcoin alapú ETF-nek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img