Bloomberg: jövő héten indul az első Bitcoin ETF

spot_img

A Bloomberg ma hajnalban közzétett belsős értesülései szerint az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) nem fogja megvétózni a Bitcoin ETF indulását.

A következő napokban több ETF-fel kapcsolatos hatósági döntés határideje fog elérkezni, melyek részleteiről és fontosságáról az alábbi két cikkünkben olvashattatok:

A híroldal szerint már a hétfőn esedékes Proshares ETF beadvány is átmehet a szűrőn és ha a SEC addig nem tesz közzé egy ezt tiltó állásfoglalást, akkor automatikusan kezdetét is veheti annak forgalomba hozatali eljárása.

A hatóságok előtt levő ETF kérelmek elbírálási határideje

Amennyiben tényleg elfogadásra kerül az egyik beadvány, az egy 2013 óta húzódó ügy végére tehet pontot.


A korábban benyújtott és jelenleg is elbírálás alatt álló ETF kérelmek listája

Érdekesség, hogy tegnap este a tőzsdefelügyelet befektetői oktatóközpontjának közösségi oldalán is egy olyan üzenet jelent meg, ami szerint a bitcoin alapú befektetések megtétele előtt mindenképpen mérlegelni kell, hogy az azokon elérhető nyereség milyen kockázatokat rejthet magában. A posztban kifejezetten a határidős befektetési eszközöket említik, a most elbírálás alatt álló ETF kérelmek pedig éppen ilyen modell alapján működnének.

A bitcoin árfolyama a Bloomberg információinak hajnali közzétételét követő percekben 57 200-ról 59 200 dollárig emelkedett és a cikk írásának pillanatában is ezen a szinten állt.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img