Öt hónapos csúcson az intézményi érdeklődés a bitcoin iránt

spot_img

Az intézményi érdeklődés a bitcoin iránt öt hónapos csúcsra emelkedett, 225 millió dollárt fektettek be a tőzsdén kereskedett bitcoin termékeken keresztül. Ez már a nyolcadik egymást követő hét pozitív beáramlással a CoinShares legfrissebb jelentése szerint.

Az ETC Csoport 165 millió dolláros befektetésével a legtöbb beáramlást érte el. Termékükkel, a BTCE-vel a németországi Xetra-n kereskednek, és azzal tűnik ki a vetélytársak közül, hogy lehetővé teszi a részvények tényleges bitcoinra történő visszaváltását. A BTCE minden egyes egysége egy előre meghatározott mennyiségű bitcoinra való igényt biztosít a termék tulajdonosainak.

Kripto készletek beáramlása 2021. októberében (Coinshares)

A teljes kezelt vagyonuk így 1,4 milliárd dollárra emelkedett, amelyből 400 millió dollár idén került befektetésre. A Grayscale ezzel szemben nem tapasztalt beáramlást, részben azért, mert részvényeikkel a nettó eszközértékhez képest diszkont áron kereskedtek.

A Coinshare spekulációja szerint a beáramlások növekedése az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet által esetlegesen jóváhagyott bitcoin ETF-nek köszönhető.

A bitcoin azonban már jóval az ilyen felvetés előtt emelkedni kezdett, de a mostani heti beáramlás szinte teljes egészében – a 226 millió dollárból 225 millió dollár – a bitcoinba ment. A többi kriptó iránt alig mutatkozott érdeklődés, míg az ethereum közel 14 millió dolláros kiáramlást tapasztalt.

Az összes tőzsdén kereskedett kriptotermékre vetítve már jelentős, 66,7 milliárd dolláros kezelt vagyon áll rendelkezésre. Ez még mindig csak 3%-a a teljes, 2,3 billió dolláros kriptopiaci tőkének. Az utóbbi számadat felvethet egy kérdést, hogy vajon mekkora befolyással bírhat egy határidős ügyleteken alapuló bitcoin ETF?

Az esetleges bitcoin ETF jóváhagyása egy olyan döntés lesz, amely alapjaiban változtatja majd meg a befektetési szokásokat. Eddig talán távol tartotta a nyugdíjalapokat is, de hamarosan akár már részvény formájában is hozzájuthatnak kriptovalutához. Hamarosan kiderül!

Ha kriptovalutát szeretnél vásárolni, akkor az FTX oldalán biztonságosan megteheted. További hasznos információkat, piaci elemzéseket és kereskedési tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találsz!

/trustnodes, cointribune/

11 napon belül érkezhet az első amerikai Bitcoin ETF

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img