Hardware tárca körkép – 2.

spot_img

Előző cikkünket folytatva áttekintünk néhány, általunk is használt és ismert hardware tárcát. Lássuk!

Ledger Nano X

A Ledger második generációs hidegtárcája a Nano X. Több mint 1800 valuta és tokent – köztük Bitcoin, Ethereum és Litecoin – támogat az integrált Ledger Live platformon keresztül, amely egyszerűen használható. A Ledger Live platform a kriptoközösség kérésére minden évben további kriptovaluták támogatásával egészül ki. A pénztárcát egy USB kábel csatlakoztatja a számítógéphez, a Bluetooth technológia pedig Android és iOS mobileszközökhöz, ami egyedülálló funkció és nem sok kriptopénz hideg pénztárcában van jelen.

A Ledger Live felülete könnyen kezelhető, a felhasználókat segíti az összes kriptovaluta kezelésében. A megrendelt csomag tartalmaz 1 db USB-C-USB-A csatlakozót, amellyel Bluetooth helyett asztali számítógéphez vagy okostelefonhoz is csatlakoztatható.

Trezor Model T

A Trezor Model T szintén a hardvertárcák második generációja, amely a Ledgerhez hasonló, de további funkciókkal rendelkezik. A tárca segítségével a felhasználók a Trezor internetes felületéről azonnal hozzáférhetnek a harmadik féltől származó tőzsdékhez, például a Changellyhez és a CoinSwitchhez. A Trezor Model T érintőképernyővel rendelkezik, ami megkönnyíti a kriptopénztárca kezelését. A Trezor MicroSD kártya porttal is rendelkezik, amely lehetővé teszi a PIN-kód titkosítását és a készülék kibertámadásoktól való védelmét.

Az exkluzív biztonsági funkciók közé tartozik a Shamir Backup, amely akár 16 megosztást is létrehozhat. Segítségével visszaszerezhetőek lesznek kriptovaluták, ha valami baj történne a készülékkel.

A pénztárcán belüli váltó, pedig egy másik hasznos funkció. Ennek segítségével lehet fiat valutával kriptopénzeket vásárolni, és váltani egyik kriptopénzről a másikra.

A Trezor QR-gombjával a fogadó fél QR-kódja is megtekinthető, amelyet ha a küldő beolvas elindíthatja az átutalást. Az utalás a tranzakció oldal alatt fog megjelenni, amint feldolgozták.

A Trezor egy átfogó útmutatót is kínál, amely rengeteg oktató anyagot tartalmaz a Bitcoinról, valamint a Trezor eszközökkel kapcsolatos információkról.

CoolWallet Pro

A CoolWallet Pro egy új, 2021 májusában megjelent DeFi fókuszú mobil hardwaretárca. Hitelkártya formátuma van, fokozott biztonsági és titkosított Bluetooth kommunikációval. A kriptovalutákat biztonságban tartja ténylegesen a pénztárcán belül, teljes körű hozzáféréssel a decentralizált pénzügyi funkciók széles skálájához. E-ink képernyővel rendelkezik, hogy először vizuálisan lehessen ellenőrizni az adatokat, valamint egy süllyesztett gomb található rajta, hogy a tranzakciókat fizikailag is meg lehessen erősíteni.

A CoolWallet Pro továbbfejlesztett, többrétegű coldwallet biztonsággal rendelkezik az EAL6+ biztonsági elem (SE), a különböző alkalmazáson belüli biometrikus ellenőrzések, az AES256 titkosított Bluetooth Low Energy (BLE), valamint az SE, az MCU, az e-Ink meghajtó, az energiagazdálkodás és a BLE vezérlésére szolgáló öt processzora révén.

Használja a BIP-32 (HD tárca), BIP-44 (több érme és cím támogatása) és BIP-39 (írmag létrehozása és tárca helyreállítási emlékeztető kombináció), valamint támogatja az aláírást több algoritmussal, többek között ECDSA (secp256k1), SHA256, SHA1 stb.

A CoolWallet laminált külsejét vékony, rugalmas nyomtatott áramkörökkel és alkatrészekkel ragasztják össze szabadalmaztatott hideg tömörítési eljárással, így biztosítva a hamisítás mentességet és a vízállóságot. Lítium-ion akkumulátora egyetlen feltöltéssel több hétig is kitart.

A CoolWallet Pro, a 2016-ig visszanyúló CoolWallet sorozat harmadik tagja, a DeFi felhasználóknak is szól. Közvetlenül staking lehetőséget nyújt TRX, DOT, ATOM hálózatokra. A Pro a meglévő portfólióján kívül natív támogatást kínál az ICON (ICX), Polkadot (DOT), Cosmos (ATOM), Tron (TRX) és TRC20 tokenekhez, a Binance Smart Chain BEP-20 eszközeihez, valamint a közeljövőben az ETH 2.0, Cardano (ADA) és NFT-khez.

Tökéletes választás lehet azoknak, akik útközben a hardvertárcájukat a tényleges pénztárcájukban szeretnék tartani.

Staking lehetőség a CoolBitX appon keresztül

KeepKey

A KeepKey egy hardvertárca pendriveos formája, amely ugyanazt az offline, hideg tárolási lehetőséget használja a nyilvános és a privát kulcsok tárolására. Egy biztonsági másolatot is tartalmaz, ha a KeepKey elveszne vagy megsérülne.

A KeepKey-t úgy hozták létre, hogy a ShapeShift valutaváltó platformmal együtt működjön, így egyszerűen és biztonságosan lehet több valutával kereskedni. A KeepKey szoftvere teljesen nyílt forráskódú, és a GitHubon is ellenőrizhető.

A hardvertárca jelentősen nagyobb, mint más ismert kriptotárcák, ez azonban nem akadályozza a használati mechanizmusát.

Ha kriptovalutáidat megbízható hidegtárcában tárolnád, mi a Ledgert és a Trezor márkát ajánljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img