Beépített bitcoin támogatást kapott a Twitter

Megosztom

A Twitter az esti órákban elérhetővé tett két alkalmazásba integrált bitcoin fizetési lehetőséget, melyekkel az oldal tagjai szabadon utalhatnak pénzt egymás között. Az új opciók egyelőre csak iOS készülékeken érhetők el, az android és böngészős verziókban még nem. A napi több mint 200 millió aktív felhasználóval rendelkező oldal BTC támogatása egy újabb kicsi, de fontos lépés a széles körű elterjedés felé vezető úton.

A felhasználók a profil oldalakon látható pénz ikonra kattintva küldhetnek másoknak BTC-t, a saját bitcoin címüket pedig a beállítások menü Tips menüpontja alatt tudják megadni. Ebből talán már kis is derülhetett, hogy a Twitter nem tárolja a bitcoinjainkat, csak lehetőséget teremt arra, hogy a már meglévő tárca címünket bárki számára könnyedén hozzáférhetővé tegyük.

A hagyományos bitcoin utalások mellett az Egyesült Államokban és Salvadorban elérhetővé vált a Lightning Netwörkön alapuló Strike is, amivel azonnali és gyakorlatilag ingyenes bitcoin tranzakciókat lehet végrehajtani.

A Strike vezető fejlesztője egy videóban is bemutatta, hogy mire képes ez az opció. A felvétel tanúsága szerint tényleg csak pillanatokra van szükség az utalás végrehajtásához. Érdekesség, hogy az aki a Strike alkalmazását használja, kiválaszthatja, hogy a mi bitcoinban küldött utalásunk az appon belül már dollárban, vagy bitcoinban íródjon-e neki jóvá. Dollár esetében a Strike-ot támogató Visa-nak köszönhetően, akár azonnal el is költhető a beérkező összeg Visa-t támogató elfogadóhelyeken.

Habár a hivatalos sajtóközlemény ezt nem említette, egyes források szerint hamarosan beépített NFT támogatást is kaphat a Twitter, amivel a felhasználók az appon belül, hiteles módon mutathatják majd meg a világnak a saját gyűjteményüket.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel