El Salvador lakosságának már 25%-a használ Bitcoin tárcát

spot_img

Már 1,6 millió el salvadori, azaz a lakosság nagyjából 25%-a használja a Bitcoin Chivo tárcát – közölte El Salvador elnöke, Nayib Bukele a Twitteren.

Egy 2021. szeptember 20-án küldött tweetben Nayib Bukele elnök megerősítette: “1,6 millió salvadori már használja a @chivowallet-t és ez a szám egyre csak nő…”. (A Chivo Wallet az ország nemzeti Bitcoin applikációja.)

Az elnök arról is beszámolt, hogy 2021. szeptember 17-én, pénteken még csak 1,1 millió regisztráció érkezett az alkalmazásra.

Ugyanígy a Bitcoin elfogadása is gyorsul El Salvadorban tekintettel arra, hogy a Bitcoin csak 2021. szeptember 7-én vált törvényes fizetőeszközzé az országban. Ez azt jelenti, hogy El Salvador lakosságának csaknem egynegyede hozzáfér a banki szolgáltatásokhoz, pusztán azzal, hogy regisztrált az applikációba, és így hozzáférhet a BTC-hez is.

El Salvador dolgozó lakosságának hetven százaléka nem rendelkezett eddig bankszámlával a Bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadása előtt, de a digitális eszközök mostanra végérvényesen átalakították az ország pénzügyi politikáját.

Sok salvadori azonban még mindig hezitál a BTC-vel kapcsolatban. A növekedés ellenére sok állampolgár még mindig szkeptikus a BTC-vel szemben, nem bíznak a Bitcoinban. A legtöbben, ugyancsak 70% azt mondja, hogy nem kívánják rendszeres tranzakciókra használni a Bitcoint.

Nemrég Nayib Bukele elnök elárulta, hogy a közép-amerikai ország a hétvégén 150 Bitcoint vásárolt, ami a jelenlegi árfolyamon számolva nagyjából 6,7 millió dollárt ér.

Ezt vasárnap este jelentette be, nem sokkal azután, hogy a Bitcoin árfolyama 48 000 dollárról 46 000 dollár alá esett.

Ha most szeretnél Bitcoint, vagy egyéb kriptopénzeket vásárolni, a Binance felületén megteheted!

/finbold, humming zone/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img