El Salvador lakossága szkeptikus a bitcoinnal szemben

spot_img

Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, a nehéz sorsú El Salvador az első ország, ami hivatalos fizetőeszközévé teszi a bitcoint. Szeptember hetedikétől lép életbe a törvény, amit már megszavaztak, sőt, minden lakos kap 30 dollárnyit a kriptopénzből a “nemzeti” BTC tárcába, ezzel is segítendő az elterjedést. Most azonban úgy tűnik, hogy a többség inkább szkeptikus, mintsem elfogadó az újdonsággal szemben.

Egy friss kutatás szerint ugyani a lakosság mintegy háromnegyede úgy gondolja, hogy nem feltétlenül jó ötlet az ország számára a bitcoin bevezetése, mindössze 20% támogatja az elképzelést. 1233 fővel készült a kutatás, így némi jóindulattal reprezentatívnak mondható, az biztos, hogy teljesen friss, július elseje és negyedike között készült.

54% adta a “teljesen rossz ötlet” választ, további 24% pedig a “csak kicsit jó ötlet” válaszlehetőséget jelölte meg.

46% viszont elismerte, hogy semmit sem tud a kriptopénzekről, 65% pedig teljesen elzárkózott attól, hogy bitcoinban kapja a fizetését. Szorosan kapcsolódik a kérdéskörhöz, hogy a lakosság 70%-ának semmilyen hagyományos banki szolgáltatása sincs, nem fér hozzá ahhoz, ami például számunkra, itt Európában természetes.

30 dollárnyi bitcoint kap a lakosság El Salvadorban

Bukele elnök bitcoin rajongása nem csupán abban mutatkozik meg, hogy kezdeményezte a hivatalos fizetőeszközzé tételt, még a bányászatba is belefognak, nem is akárhogyan. Az ország több aktív vulkánja közül az egyik segítségével, az abban rejlő termikus energia felhasználásával fognak kriptopénzt bányászni, állítólag már épül az üzem, az első látványterv is megjelent már.

Az IMF aggódik El Salvador döntése miatt

Ha most szeretnél bitcoint, vagy egyéb kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

El Salvador után Paraguay is egy Bitcoinnal kapcsolatos bejelentésre készülhet

Az első látványterv a vulkánbányáról

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img