Felszólalt a Bitcoin maximalisták ellen Buterin, amiért El Salvador elnökét támogatják

spot_img

El Salvador elnökét kritizálta az Ethereum alapítója, amiért rákényszerítette az országot, hogy fogadják el a bitcoint, mint fizetőeszközt. Buterin a bitcoin maximalistáknak is odaszólt, amiért azok kritikátlanul támogatják a közép-amerikai állam fejét.

El Salvadorban a múlt hónapban lett a bitcoin törvényes fizetőeszköz. Amíg a lakosság számára opcionális a kriptopénz használata, minden boltnak el kell fogadnia azt fizetőeszközként, ha megvan rá a technikai lehetősége.

„A kripto világban olyan fontos szabadságeszménnyel ellentetés az, hogy egy üzletnek kötelező elfogadnia bitcoint.” – mondta Buterin.

„A törekvés, hogy ráerőltetjük az emberekre a bitcoint, anélkül, hogy előzőleg edukáltuk volna őket teljesen meggondolatlan. Azt is kockáztatjuk, hogy ártatlan emberek tömegei fognak áldozatul esni átveréseknek vagy feltöréseknek.” – írta Vitalik a Redditen.

“Szégyellje magát mindenki (na jó, főleg a legnagyobb felelősök, a bitcoin maximalisták), hogy kritikátlanul éljenzik az elnököt. Politikai okokból is és azért is, mert egy ember szereti ha dicsérik, az elnök imádja ha az egekbe magasztalják az erősebbek – esetünkben az amerikaiak. A bitcoin maximalistákat pedig nagyon könnyű rávenni arra, hogy a jó hírét keltsék az embernek: elég ha magas pozícióban dolgozol és szép dolgokat mondasz a coinjukról.”

A Reddit témában egy user megkérdezte Buterint, hogy akkor is ez lenne a véleménye, ha történetesen az Ethereumot adoptálta volna az ország? Vitalik erre is ugyanazt válaszolta, mint a bitcoinra: a szabadsággal ellentétes, ha az emberekre kényszerítünk kriptopénzeket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img