Na mivel ünnepli harmincadik évét Kínában a Meki?

spot_img

Ha egy buli beindul, akkor nincs megállás, egyszerűen kötelező felülni az aktuális divatvonatra, teljesen mindegy, hogy mennyien vannak már rajta, van-e még hely, van-e értelme, egyebek. Ez mind nem számít, a lényeg csupán az, hogy a világ szemében olyannak tűnhessünk fel, mint aki érti, legalábbis ismeri az aktuális trendet, a legfrissebb technológiákat. Harmincadik éve van jelen a McDonald’s gyorsétteremlánc Kínában, természetesen egy NFT kollekcióval ünnepelnek.

Nem csupán a harmincadik születésnap, az új irodaépületük is apropót adott az ünneplésre, és az első NFT kollekció kibocsátására. Shanghaiban kapott helyet az új központ, egy igazán impozáns épületről van szó. Úgy tűnik a McDonald’s igazán hosszútávra tervez Kínában, függetlenül attól, hogy éppen milyen irányba tart az ázsiai óriás.

A McDonald’ új központi irodaháza Shanghaiban

Visszatérve az NFT kollekcióra, pixeles ételeket jelenítenek meg, természetesen a gyorsétterem kínálatából, borítóképünkön is erre látható két példa. Van azonban egy egészen különleges darabja is a kollekciónak, ami bizonyára felkelti a figyelmét mindenkinek, aki szereti például a holland művész, Escher munkáit, vagy aki gyerekként mindig órákon át bámult összetett épület- és egyéb rajzokat. A Big Mac Rubik’s Cube a kollekció csúcsa legalábbis jelen cikk szerzője szerint, egy igazán impozáns darabról van szó:

Big Mac Rubik’s Cube

Összesen mintegy 188 NFT-t adnak át dolgozóiknak és vendégeiknek, ajándék gyanánt a nagy múltú cégtől. Zhang Jiayin, a McDonald’s China CEO-ja úgy fogalmazott, hogy egy fiatalos, lendületes brandről van szó, nagyon büszkék arra, hogy ők az első gyorsétterem-lánc, ami NFT kibocsátással foglalkozik.

Azt is megtudhattuk, hogy bár a média ellátta a fenti alakzatot a “Rubikkocka” jelzővel is az eltolt szintek miatt, valójában azonban az új irodaépület jelentette az ihletet ehhez a formához. Kiderült az is, hogy fontos szempont volt a cég értékeinek integrálása az NFT-kbe is, ezek a szolgálat, tolerancia, integritás, közösség és család.

A három kulcsszó, amit szem előtt tartottak pedig a szeretet, technológia és trend. Úgy tűnik a kínai mekikben nem viccelnek, ha eszmeiségről van szó. Bár a cég első embere büszke arra, hogy elsőként jelentek meg az NFT-k piacán gyorsétteremként, valójában egy kissé le vannak maradva.

A Taco Bell már elindította a NFTacoBell projektjét, a Burger Kingnek is van saját NFT projektje, QR kódokat lehet kiolvasni mintegy hat millió tárcából, ezek elvezetnek digitális gyűjtői “tárgyakhoz”, azok pedig elvezethetnek egy-egy NFT-hez. A McDonald’s arra is büszke, hogy elsők között fogad el bitcoint ételeiért, ez az eredmény azonban egy kissé sántít, hiszen ennek oka egész egyszerűen az, hogy Salvadorban bevezették a bitcoint, mint hivatalos fizetőeszközt.

Az mindenesetre biztos, hogy a fenti NFT kollekciónak valóban van művészeti értéke, igazán szép, ötletes, komoly munkáról van szó, különösképp a Big Mac kocka esetében. Egy kicsit sajnáljuk is, hogy nem élünk Kínában, és nem járunk Mekibe. Az is kétségtelen, hogy az NFT technológia jövője egyre fényesebb, a mostani promóció remek példa arra, hogy mennyi mindenre lehet használni az új eszközt.

Ha most szeretnél NFT-ket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img