A Bitmain októberben leállítja az Antminerek szállítását Kínába

spot_img

A Bitmain, Kína legnagyobb bitcoin bányászgép gyártója bejelentette, hogy az országban zajló szabályozási szigorításokra való tekintettel leállítja zászlóshajó termékének, az Antimernek a Kínába történő szállítását.

A cég közleménye szerint az Antminerek szállításának felfüggesztése október 11-én, hétfőn kezdődött, és ez csak a szárazföldi Kínában lévő vásárlói igényeket érinti. A Bitmain közölte, hogy Tajvant és Hongkongot nem érinti az új döntés. A kínai kormány szén-dioxid kibocsátás csökkentésére irányuló iránymutatásai kapcsán a vállalat elkötelezte magát afelé, hogy csupán csak tiszta energiából származó mutatókat szerezzen be, amelyek segítségével nyomon követheti karbon kibocsátási ökológiai lábnyomát.

“A Bitmain üzleti stratégiája mindvégig az volt, hogy aktívan reagáljon a helyi kormányzati politikára” – áll a vállalat közleményében.”

A Bitmain tervei közt szerepel, hogy innovatív, alternatív energiatakarékos gyártási modellekkel is kísérletezzen, ami világszerte segíti majd a bányászati ágazat megítélését.

“A jövőben továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy növeljük az alapchipek energiahatékonysági arányát. A tiszta energia használata felé fogjuk terelni ügyfeleinket, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy hozzájáruljunk az emberiség zöld és fenntartható fejlődéséhez” – nyilatkozta a vállalat.

Kétségtelen, hogy a bitcoin és más Proof-of-Work (PoW) kriptovaluták bányászata energiaigényes lehet, és Kínán kívül ez nagyrészt azt okozta, hogy a szabályozó hatóságok a közelmúltban barátságtalan álláspontot képviseltek a digitális valuták ökoszisztémájával szemben.

A dolgok azonban kezdenek megváltozni, mivel egyre több bányász kezd fenntartható energiaforrást keresni a működéséhez. Jelentős példa erre El Salvador, ahol a vulkánokban gazdag ország a vulkánjaiból származó geotermikus energiaforrásokat vizsgálja, mint elsődleges energiatermelési lehetőséget a tervezett bitcoin bányászathoz.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok

/coingape, cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img