Kazahsztán tárt karokkal várja a Bitmain rigeket

spot_img

A világ egyik legnagyobb bányászgép gyártója összefogott a világ egyik legnagyobb adatközpontjával. A Bitmain megállapodást kötött az Enegixel, miszerint a Bitmain Antiminer S19 gépeit az Enegix180 MW-os létesítményében hostolja majd ezek után.

A “bányát” 2020-ban helyezték üzembe, és jelenleg a harmadik legnagyobb létesítény az Enegix ellenőrzése alatt. A központot úgy építették, hogy egyszerre akár 50 000 bányászgépet is képes legyen kiszolgálni.

Az Ekibastuzban található üzem az áramot a kazahsztáni nemzeti hálózatból nyeri, amelyet az orosz határ közelében lévő szénerőmű állítja elő. Arról egyelőre nincs hír, hogy pontosan mennyi energiát használnak majd fel az adatközpontban a Bitmain rigek.

A sajtóközleményben Yerbolsyn Sarsenov, az Enegix vezérigazgatója elmondta, hogy “az Enegix örömmel ajánlja fel a Bitmain számára a 180 MW-os létesítmény fennmaradó kapacitását. Ez a lépés az ASIC bányászok vezető gyártójától nagyon fontos vállalatunk számára, mivel ez a működésünkbe vetett bizalmat mutatja”.

Az Enegix a közleményben kijelentette, hogy még több bányász létesítményt fog nyitni Kazahsztánban a hatékony bányászatra alkalmas helyek iránti kereslet alapján. A vállalat azt mondja, hogy folyamatban vannak az áramvásárlási megállapodások a további kazahsztáni terjeszkedéshez.

  • Kazahsztán a kriptobányászat központjává válik

Kazahsztán az egyik legnépszerűbb célponttá vált elsősorban a kínai kriptobányászok számára, akiknek a működését a kínai hatóságok megtiltották. A népszerűség oka leginkább az ország által kínált olcsó áramnak köszönhető, amely a világon a legolcsóbbak közé tartozik. Eddig a BIT Mining és a Canaan is Kazahsztánba helyezte át a működését év eleje óta.

A BIT Mining már mintegy 2500 bányagépet szállított a kínai Shenzenben található főhadiszállásáról új otthonába, Kazahsztánba. Ezt a szállítmányt további kettő követi majd, amelyekkel a szállított gépek száma közel 3000-rel nő. A BIT Mining jelentése szerint az összes “rakományt” még július vége előtt le szeretnék szállítani.

A BIT Mining csak egyike annak a közel 30 bányász üzemnek, amelyeket a szecsuáni kormány felszólított, hogy zárják be a boltot. Sokan közülük Kazahsztánba vagy az Egyesült Államokba költöznek, költöztek. Az országba tartó bányászok beáramlására válaszul a kazah kormány új, kifejezetten a kriptobányászokra vonatkozó energiaadót jelentett be.

Bányászattal kapcsolatos témaköröket megtaláljátok a discord csatornánk #bányászat szobájában. Ha kérdésed merülne fel bányászattal kapcsolatban, ne habozz, bátran tedd fel! A szobában megtárgyaljuk!

A Bitmain felfüggeszti a bányászgépek értékesítését

 

/beincrypto, bitmain/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img