A Bitmain felfüggeszti a bányászgépek értékesítését

spot_img

A Bitmain, Kína legnagyobb bányászgép gyártó cége arról nyilatkozott, hogy felfüggesztette termékeinek értékesítését. Az intézkedésektől csökkenést várnak a használtpiacon tapasztalható értékesítési nyomástól, amit a pekingi bitcoin bányászat betiltása idézett elő.

A Bitmain azt is közölte, hogy ügyfeleivel együtt “minőségi” tápegységeket keres a tengerentúlon, többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Oroszországban, Kazahsztánban és Indonéziában.

Kína Állami Tanácsa megfogadta 2021 május végén, hogy visszaszorítja a bitcoin kereskedelmet és a bányászatot, valamint igyekszik elhárítani az ezzel járó pénzügyi kockázatokat.

Peking felhívására Kína fő kriptopénz bányász központjai, köztük Belső-Mongólia, Hszincsiang, Yunnan és Szecsuán hathatós intézkedéseket vezettek be az üzletág felszámolása érdekében. A tiltást követően sok kínai bányász eladta a gépeit és kiszállt az üzletből, vagy a tengerentúlra szállította a farmokat.

“A tengerentúli bányaüzemek nem épülnek egyik napról a másikra, és a másodlagos piacon hatalmas az értékesítési nyomás” – mondta a Bitmain nyilatkozatában.

“Az iparág zökkenőmentes átmenetének elősegítése érdekében” a Bitmain úgy döntött, hogy felfüggeszti Antminer gépeinek globális értékesítését.

A Bitmain szerint a tengerentúli piacok listáján – ahol a vállalat és a kínai bányászok olcsó áramot keresnek – Fehéroroszország, Svédország, Norvégia, Angola és Kongó is szerepel.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/reuters, quartz/

A kínai Yunnan tartomány betiltja a kriptopénz bányászatot

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img