El Salvador valóban bitcoint bányászik

Megosztom

Az ország elnökének tweetje nagyon úgy tűnik, hogy a geotermikus energia felhasználásának első képkockáit mutatja be az ország bitcoin bányászata kapcsán.

El Salvador elnöke ugyanis egy Twitter videón keresztül közölte, hogy az ország megkezdte a geotermikus energia felhasználására irányuló projektjét a bitcoin bányászatához.

Nayib Bukele elnök, aki lelkes Twitter felhasználó is egyben,  múlt héten tette közzé videóját “Első lépések” felirattal, egy vulkán emoji kíséretében.

A rövid videó, amelyet már 1,8 millióan láttak, egy erdőben lévő adatközpontot mutat. Ezután egy központban dolgozó munkásra közelítenek, aki egy vezetéket csatlakoztat egy bitcoin bányászgéphez.

A bitcoin bányászat az utóbbi időben a kriptomédia központi szereplőjévé vált, mivel rengeteg energiát használ fel. Egyre több bányász vállalat keres tiszta energiát a kriptoeszköz előállításához.

Bukele még júniusban azt mondta, hogy El Salvador állami tulajdonú villamosenergia vállalata, a LaGeo “nagyon olcsó, 100%-ban tiszta, 100%-ban megújuló, 0% karbon kibocsátású energiát használna a vulkánjaiból” a bitcoin bányászathoz.

El Salvador szeptember 7-én törvényes fizetőeszközzé tette a bitcoint az országban. Ez az első ország a világon, amely ezt megtette. Annak ellenére, hogy Bukele népszerű az országban (a legutóbbi felmérések szerint a népszerűsége 80% fölött van), az elnök bitcoin törvényét olyanok bírálták, mint a Világbank.

El Salvador bitcoin törvénye kimondja, hogy a vállalkozásoknak el kell fogadniuk a bitcoinban történő fizetést, ha rendelkeznek a technológiával.

Az állampolgároknak nem kötelező használniuk, de a kormány erre ösztönzi őket: létezik egy Chivo nevű állami pénztárca, és aki letölti az okostelefonjára, 30 dollár jutalmat kap bitcoinban.  Bukele mostanra azt állítja, hogy több állampolgár használja a tárcát, mint bármelyik más bankot az országban.

Ha most szeretnél Bitcoint, vagy egyéb kriptopénzeket vásárolni, a Binance felületén megteheted!

/decrypt/

El Salvador lakosságának már 25%-a használ Bitcoin tárcát

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel