Egy bitcoin ETF-et már biztos elfogadtak az amerikai hatóságok

spot_img

Habár az elmúlt napokban már több jel is utalt rá, ma délutánra bebizonyosodott, hogy hamarosan megkezdődhet akár több Bitcoin ETF kereskedése is.

Először a Bloomberg tájékoztatott arról, hogy a ProShares ETF már megkapta saját tőzsdei szimbólumát (BITO) és közzétette a befektetők által fizetendő 0.95%-os kezelési díj mértékét is. Az ilyen részletek nyilvánosságra hozatalára általában akkor szokott sor kerülni, amikor már célegyenesbe ért egy értékpapír kibocsátása.

Nem sokkal később a tőzsdefelügyelet is nyilvántartásba vette a beadványt.

Egy másik kapcsán pedig közvetett bizonyítékkal szolgál, hogy a Valkyre ETF bekerülhet a Nasdaq kínálatába. Egy erről szóló tájékoztatóban  a tőzsde megerősíti, hogy a listázás a hatóságok által szabályozott módon fog megtörténni, vagyis nagy lehet a valószínűsége annak, hogy a háttérben már erre is rábólintottak a döntéshozók.

A fentiek tükrében innentől kezdve már csak néhány nap választhat el attól, hogy a hagyományos amerikai tőzsdéken is megjelenjen az első széles körben is elérhető bitcoin kereskedési termék.

Érdekesség, hogy a bitcoin piaci összértéke jelenleg 1100 milliárd dollár, vagyis nagyjából ugyanannyi, mint a vele gyakran összehasonlított aranyé is volt, amikor 2003 márciusának végén tőzsdei forgalomba került az első arany ETF. Hogy aztán mi történt az arany árfolyamával, az a fenti képen látható.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img