Blokkláncon követi a COVID teszteredményeket egy mexikói cég

spot_img

Bár még maga a WHO is beszélt arról a koronavírus-járvány tombolásának csúcsán, hogy blokklánc alapon követné a beoltottakat világszerte, egyelőre kevés kézzelfogható eredmény jelent meg ezen a téren. Most azonban egy mexikói cég a hétköznapokban tényleg megvalósította, amire sokan régóta számítottak, blokkláncon követik a COVID-19 teszteredményeket.

Miközben a bitcoin árfolyama újabb csúcsához közeledik, jó eséllyel meg is haladhatja azt a következő napok során, a blokklánc ipar is fejlődik, szépen, csendben, a maga útját járva. Erre szép példa az MDS Mexico munkája, a cél természetesen az, hogy a hamis teszteredményeket kiszűrjék.

Egy komplett, új tesztről van szó, ennek része a PCR-hoz szükséges mintavétel is, az eredményeket mind papír, mind digitális formában megkapja az ügyfél. A digitális eredmény azonban nem egy centralizált, hanem egy blokklánc alapú rendszerben kerül elhelyezésre, minden teszt kap egy QR kódot, ezzel olvashatjuk ki az eredményét.

A világon bárhol ellenőrizhetőek így a teszteredmények, a cég elmondása szerint a hamis negatív igazolások kiszűrése a cél, úgy tűnik a latin-amerikai országban ez általános problémává vált a járvány kirobbanása óta.

A bő 120 milliós Mexikó eddig nem különösebben tűnt ki a globális piacon kriptopénz, illetve blokklánc innovációival, lehet, hogy ez mostantól változni fog. Az biztos, hogy a kirívóan magas bűnözési statisztikák okot adhatnak az olyan újítások bevezetésére, mint a blokklánc.

Van azonban egy fontos szereplő a hatalmas országban, akiről már mi is több ízben beszámoltunk, ez az ország második leggazdagabb embere, aki a bitcoin egyenesen élete legjobb befektetésének titulálta.

Bitcoinba fektette pénzét a világ egyik leggazdagabb embere

Ricardo Salinas bankok, médiacégek, számos egyéb, nagy kaliberű vállalkozás tulajdonosa, a javarészt apja által felépített birodalom feje. Interjúiban tökéletes angolsággal szokta elmesélni, hogyan találkozott a bitcoinnal előszor egy konferencián 2013 táján, majd az óriási hozamokat látva hogyan mélyedt, el egyre jobban és jobban a kriptopénzek világában. Mostanra odáig jutott a milliárdos és a bitcoin kapcsolata, hogy egyenesen azon dolgozik, a bankjai is elfogadják az innovatív eszközt.

Salinas: dolgozom azon, hogy a bankom elfogadjon bitcoint

Cikkünk készítése során sikerült beszélnünk egy mexikói állampolgárral is, elmondása szerint Salinas bankja a közép, és alsóbb rétegeknek szólnak, egyszerű, ám tömeges ajánlatokkal. Tipikusan bevásárolóközpontokban, élelmiszerüzletek közelében helyezik el a nem túl fényűző bankfiókokat, ezekben várják a nem különösebben tehetős mexikóiak százezreit, millióit.

Ennek megfelelően komoly edukatív hatása is lehet, ha a bitcoin elfogadást, esetleg majd eladást is bevezetik Salinas érdekeltségeiben. Arról nem is beszélve, hogy a második legnagyobb TV csatorna, az Azteca is az üzletember tulajdonában áll, számos felület áll rendelkezésére a “népnevelésre” bitcoin témában.

Salinas: a bitcoin volt életem legjobb befektetése

Mindebből jól látszi, mindaz, amit Satoshi útjára indította két, egymással összefüggő, mégis élesen szétválasztható szálon, pontosabban láncon fut: a blokklánc ipar, ami talán még mindig keresi a pontos helyét a világban, és a kriptopénzek, amik egyre szédítőbb magasságokba törnek 2021 során.

Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img