Salinas: a bitcoin volt életem legjobb befektetése

spot_img

Itthon sokaknak, sőt, a legtöbbünknek ismeretlen lehet a Ricardo Salinas Pliego név, ám az amerikai kontinensen már lényegesen többen tudják, hogy kiről van szó. A mexikói üzletember a világ 110. leggazdagabbja, talán meglepő, de ezzel az eredménnyel hazájában csupán a második. TV társaságok, pénzügyi- és internetszolgáltatások, kiskereskedelmi franchise-ok, fociklubbok, egyebek kötődnek a nevéhez, 200 dolláron vett bitcoint.

Az idei, sokaknak meglehetősen nehéz év során azzal is kitűnt, hogy ő volt az egyedüli a milliárdos klubban az észak-amerikai országban (Mexikó), akinek nem le, hanem felment a vagyona, hogy ez pontosan minek köszönhető, az nem derült ki a híradásokból. Az mindenesetre biztos, hogy a közel 12 milliárd dollárnyi vagyonának mozdítható részéből 10% bitcoinba került, most azt is elárulta, hogy mikor vásárolt.

Először 2013-ban, akkor még csak egy kis összegért, bár hogy az ő esetében mit jelent a kis összeg, az is rejtély. Egy New York-i konferenciára hívták meg, ahol a Grayscale egyik munkatársa adott elő a Bitcoinról, Salinas visszaemlékezése szerint egyből megragadta a figyelmét. Az egyszerűség kedvéért pontokba szedve mutatjuk be, hogy mikor vett, mikor adott el:

  • 2013-ban, 200 dollárnál vett először, 500 dollárnál ismét,
  • 2017-ben, 17 000 dollárnál mindent eladott, ezt egy hatalmas ünneplés követte, ekkor nevezte élete legjobb befektetésének,
  • 2018-ban, amikor lement 10 000-re, ismét vett,
  • 2018-ban, amikor lement 6000-re, megint vett.

Bitcoinba fektette pénzét a világ egyik leggazdagabb embere

De megfogalmazása szerint “nincs kész”, még véletlenül sem ad el, hodlerelni fog, 5-10 évig. A Grayscale kapcsán pedig azt modnta, hogy nagyon tetszett neki, ahogy leegyszerűsítették az egészet számára, hiszen akkor még nem voltak teljesen világosak az olyan fogalmak, mint például a tárca és egyebek.

A Cointelegraph nemrég videóinterjút készített Salinas-al, érdemes megnézni, elárul még pár érdekes részletet, kiválóan beszél angolul, tökéletesen érthető:

Az interjú egyik legérdekesebb részlete az, hogy a Grayscale-nél anno egy adott időtartamra szóló lekötéssel kellett operálnia, így amikor felment 500 dollárra a BTC, és nagyon izgatott lett, akkor egyszerűen nem tudott eladni, hiába szeretett volna. Ezért jobb híján várt, végül évekig, egészen a 2017-es felfutásig.

Salinast nemrég nem csupán a bitcoin láz, de a koronavírus is megfertőzte, a magyar közösség nevében jobbulást kívánunk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img