Bitcoinba fektette pénzét a világ egyik leggazdagabb embere

spot_img

Több mint 800 000 követővel rendelkezik az az üzletember, aki néhány órával ezelőtt Bitcoin befektetéséről nyilatkozott a közösségi oldalán.

Ricardo Salinas Pliego egy mexikói milliárdos, aki az általa vezetett cégcsoporton keresztül számos vállalkozás, többek között a világ egyik legnagyobb televíziós csatornájának, egy pénzintézetnek, egy kiskereskedelmi franchise-nak, egy futball klubnak és egy internetszolgáltató cégnek is tulajdonosa. Az üzletember vagyonát a Forbes idén februárban 13.2 milliárd dollárra becsülte, amivel ő volt Mexikó harmadik és a világ 110. leggazdagabb embere.

A nemzetközi spanyol közösséget adományokkal és szociális programokkal támogató vállalkozó sok rajongóval rendelkezik, követői pedig néhány órával ezelőtt megtudhatták, hogy az úr jelentős mennyiségű Bitcoint vásárolt magának.

“Figyelmetekbe ajánlom a Bitcoin Standard című könyvet, ami a legjobb forrás arra, hogy megértsétek a Bitcoin lényegét. A Bitcoinnal az emberek megvédhetik az értékeiket az állami kisajátítással szemben. Sokan kérdeztétek tőlem, hogy rendelkezem-e Bitcoinnal. A válaszom igen. A mozdítható vagyonom 10%-át ebbe fektettem.”

Szintén a témába vág a milliárdos ma hajnalban közzétett bejegyzése. Ebben egy olyan videót osztott meg, amiben pénzzel teli szemeteszsákok láthatóak. Az ehhez fűzött kommentárja szerint egy latin országban (feltehetően Venezuelában) a bankok már egyenesen a kukába dobják a papírpénzt, mert a magas infláció miatt az már minden értékét elvesztette. Az üzletember azt tanácsolja, hogy aki csak teheti, hozzon létre egy diverzifikált befektetési portfóliót, amiben a Bitcoin is megtalálható.

Visszatérve a bejegyzésben is említett könyvre, Saifedean Ammous – Bitcoin Standard című műve néhány hónapja már magyar nyelven is elérhető, az interneten rákeresve minden nagyobb könyvesbolt kínálatában megtalálható.

A Bitcoin Standard hazai kiadásának borítója

Néhány példány még ugyancsak elérhető oldalunk egyik szerkesztőjének, Györfi Andrásnak a könyvéből is. A Kriptopénz ABC a HVG Kiadó gondozásában jelent meg.

Megszületett az első magyar kriptopénz könyv

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img