Megszületett az első magyar kriptopénz könyv

spot_img

A HVG Könyvek gondozásában megjelent Magyarország első kriptopénz- és blokklánc témájú könyve, Kriptopénz ABC címmel mintegy háromszáz oldalban összefoglalva a terület esszenciáját. Az alkotók között van Györfi András, a Kripto Akadémia szerkesztője, Pataki Gábor, a CoinBroker.hu alapítója, Trinh Anh Tuan, a Corvinus Fintech Center vezetője, Paluska Ferenc közgazdász, és Léderer András, a MacDoki.hu alapítója.

A cél általános bevezetőt, és praktikus ismereteket adni mindenkinek, aki szeretné megérteni a terület alapjait, és a gyakorlatban is használható fogásokra is kíváncsi, például a kriptopénz-kereskedés kapcsán.

A könyv a pénz egyetemes történetének összefoglalójával indul, az első fejezet átfogó képet ad mindenkinek arról, hogy mi is a pénz, hogyan jutottunk el a cserekereskedelemtől egészen a digitalizált pénzrendszerekig. A Bitcoin születését taglaló, következő fejezet még a haladó kriptopénz felhasználóknak is tartogat újdonságokat, a blokklánc összefoglalója pedig közérthető, könnyen emészthető, hétköznapi példákkal illusztrált.

Szintén önálló fejezetet kapott a bányászat, ügyesen felvezetve érthetjük meg, hogy hogyan is működik a gyakorlatban a blokklánc. Az egyik legismertebb hazai kriptopénz bróker, Pataki Gábor átfogó képet ad a kereskedés filozófiájáról, és arról, hogy hogyan válhatunk hosszú távon is nyereségessé ezen a területen.

A legtöbb fejezet szerzője, Györfi András követve az újságírás szabályait kritikával is él a kriptopénzek kapcsán, nem csak a várható gazdasági hatásokat, de a jelen kihívásait, ellentmondásait, és problémáit is megismerhetjük.

Végül, de nem utolsó sorban javaslatokat kapunk a legjobb kriptopénz tárcák, a hasznos oldalak, és értékes információforrások kapcsán. A Kriptopénz ABC elolvasása nem igényel semmilyen előzetes ismeretet, nincs szükségünk sem informatika, sem közgazdaságtan diplomára ahhoz, hogy befogadjuk a könyv információit.

Kriptopénz ABC 2019 HVG Könyvek – Györfi András, Paluska Ferenc, Pataki Gábor, Léderer András, Trinh Anh Tuan

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img