Az NBA nem engedélyezi a sportolói szerződések tokenizációját

spot_img

Csütörtökön jelentette be a Brooklyn Nets kosarasa, Spencer Dinwiddie, hogy tokenizálják a Nets-szel kötött szerződésének egy részét, és elindul a Dream Fan Shares Platform az Ethereum blokkláncon, amely lehetővé teszi rajongók és befektetők számára, hogy hivatásos sportolók által kibocsátott tokenekbe fektessenek. A befektetéssel támogatják azok pályafutását, a sportolók sikeressége esetén pedig részesülnek az anyagi eredményeikből is.

Dinwiddie “SD8” tokenje lesz az első a sorban, a Paxos stabilcoin mögött álló Paxos Trust Company bonyolítja majd az értékesítést és a letétkezelést, egyelőre csak engedélyekkel rendelkező befektetők vehetnek részt rajta 150 000 USD fölötti beszállóval. A tervek szerint október 14. a kibocsátás dátuma, a befektetők pedig már december 3-án megkapják az első kifizetéseiket (osztalékaikat) PAX stabilcoinban. Amennyiben a sportoló az évad során bónuszt zsebel be, abból a befektetői is részesülnek majd. Összefoglaló néven Professional Athlete Investment Token (PAInT) néven futó tokenek kibocsátása azért éri majd meg a sportolóknak, mert tulajdonképpen a nagy összegű szerződéseiket fedezetként használva vehetnek fel minimális költséggel “hitelt” a rajongóktól és befektetőktől, nekik rendszeresen osztalékot fizetve stabilcoin formájában.

A befektetőknek azért is megérné a dolog, mert a szerződés egyharmadának tokenizációja esetén a sportoló következő, mondjuk dupla akkora értékű szerződése esetén a tokenek által reprezentált részesedésük is dupla annyit ér. Dinwiddie 34,4 millió dolláros szerződéséből 5-13,5 millió dollárnyit terveznek tokenizálni, a három éves szerződés ideje alatt évi néhány százalékos “osztalék” kifizetésért cserébe.

Ezek legalábbis a tervek. A New York Times pénteken számolt be róla, hogy az NBA a szerződési szabályok megszegésének minősítette a tokenizációs terveket. Az ügyben további egyeztetés várható a 26 éves játékos stábja és a szövetség között. Dinwiddie twitteren “lol FUD”-nak minősítette a szövetség hozzáállását, mellyel egy új eszközosztály felemelkedését akadályozzák:

Te hogy állsz a sportfogadáshoz? Milyen lenne úgy szurkolni a csapatért és kedvenc játékosodért, hogy tulajdonrészed is van a szerződésében?

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img