Salinas: dolgozom azon, hogy a bankom elfogadjon bitcoint

spot_img

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, Ricardo Salinas, a világ 166. leggazdagabbja lelkes bitcoin befektető, jó korán, a 2010-es évek első felében szállt be. Néhány hete egy interjújából kiderült, hogy a pillanatnyi rossz hangulat ellenére is kitart rendületlenül, ez nem is csoda, hiszen élete legjobb befektetésének tartja a kriptopénzt. Most pedig azon dolgozik, hogy a tulajdonában lévő bank elfogadja.

Anthony Pompliano bitcoin-evangelista csinált egy interjút Salinasal, ez alá kommentelt Michael Saylor, a MicroStrategy vezetője, a válaszában írta a mexikói bankár, hogy bizony már dolgoznak is azon, hogy a Banco Azteca bitcoin elfogadóvá válhasson. Azért is különösen izgalmas a hír, mert a Grupo Salinas nem csupán pénzintézetekből áll, a 15,8 milliárd dolláros becsült vagyonnal rendelkező üzletembernek média, telekommunikációs, és kereskedelmi vállalkozásai is vannk.

Úgy tűnik a legnagyobb kihívással kezdi, egyből egy bank életébe vezeti be a bitcoint, de ki tudja, ha ez jól sikerül, akkor talán jöhetnek az egyéb piacok is. Mexikó harmadik leggazdagabb emberéről van szó, így minden bizonnyal komoly hatása lehet a legnagyobb latin-amerikai gazdaság életére is egy-egy lépése.

A mostani videójában is arról beszélt, amiről már korábbiakban is: a hagyományos pénzrendszert “csalásnak” tartja, ezzel szemben a vezető kriptopénznek óriási értéke a véges készlet.

Michael Saylor után most itt van Salinas is, illetve ismert Kevin O’Leary is mint “bitcoin-hívő”, ki tudja, talán hamarosan kialakul a kriptopénz evangelista gazdagok klubja. Ennek a jelenségnek azért van nagy értéke a piac számára, mert a gazdaságban a nagyszámú bizonytalansági tényező miatt a befektetők szívesen hallgatnak olyanokra, akik sikereikkel már bizonyították, hogy értik a dolgukat.

Természetesen ennek fordítottja is igaz, a Tesla-vezér példája rávilágít, hogy nem csak fel, de könnyedén le is hajthatják az árfolyamot egy befolyásos ember szavai. Csak remélni tudjuk, hogy Salinas következetesen végigviszi a bitcoin elfogadás bevezetését a Banco Aztacaban, és majd más vállalkozásaiban is.

A mainstream elterjedésnek ez az egyetlen útja, még így is pokoli hosszú ez az út, de ezek a hírek mindenképp jót tesznek a kriptopénzeknek. Ha most szeretnél bitcoint, vagy más coinokat, tokeneket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img