Az Epic tárt karokkal fogadja az NFT játékokat, míg a Steam tiltja őket

spot_img

Elindult a verseny a blokklánc alapú játékok világában, ki szerzi meg a koronát?

A Steam online játékbolt és játék indító szoftver bejelentette, hogy betiltja azokat az alkalmazásokat, amelyek “blokklánc -technológiára épülnek, és amelyek kriptovalutákat vagy NFT-ket bocsátanak ki vagy tesznek lehetővé”.

Rögtön regált erre az Epic, amely a Steam fejlesztőjével, a Valve-val versenyez, s azt nyilatkozta a The Verge-nek, hogy „nyitott lesz a kriptovaluta vagy blokklánc-alapú digitális eszközöket támogató játékok irányába”.

Az Epic vezérigazgatója és alapítója, Tim Sweeney tegnap a Twitteren ezt írta: „Az Epic Games Store örömmel fogadja azokat a játékokat, amelyek blokklánc technológiát alkalmaznak, feltéve, hogy betartják a vonatkozó törvényeket, nyilvánosságra hozzák feltételeiket, és egy megfelelő korhatárt állítanak fel játékaikhoz.”

Hozzátette, hogy „míg az Epicnél nem használunk kriptovalutát a játékainkban, tárt karokkal fogadjuk az innovációt a technológia és a pénzügyek területén”. Az Epic állítólag azt mondta a The Verge-nek, hogy hajlandó lenne együttműködni akár indie vagy feltörekvő fejlesztőkkel az NFT-k világában is.

Az Epic készíti a népszerű játékot, a Fortnite-t, amelynek játékon belüli pénzneme V-Bucks. 2019 -ben Sweeney megerősítette, hogy a Monero kriptovalutát egyszer „véletlenül” felvették a Fortnite áruház elfogadható fizetési eszközök listájára – az opciót azonban azóta eltávolították.

A Steam a PC -k legnagyobb digitális játékforgalmazója – a felhasználók a platformon keresztül vásárolhatnak vagy tölthetnek fel játékokat. A Valve külön nem adott magyarázatot, miért tiltotta be a blokklánc alapú játékokat, kizárólag a Terms and Condition-s listából lelhetünk indokra.

Amy Wu, a Lightspeed kockázatitőke befektetője a Twitteren azt írta, hogy a Steam lépése várható. „A Web2 központosított platformjai az összes rajtuk keresztülfolyó jövedelemre ráteszik a kezüket” – mondta. “A blokklánc megkerüli ezt és decentralizálja az értékteremtést a játékfejlesztő és a játékosok között.”

Az olyan kriptográfiai játékfejlesztők, mint az Age of Rust – amelyeket most indultak el a Steamen – gyorsan kritizálták is a Valve-t. „Alapvető eszménk az, hogy az NFT-k és a blokklánc -játékok a jövő” – írta a fejlesztő Twitteren.

Azoknak a fejlesztőknek, akik blokklánc-alapú játékokat szeretnének közzétenni az Epic-en keresztül, várniuk kell: a fejlesztő saját funkciója ami ezt lehetővé teszi még csak bétaverzióban van.

Azonban látszik, hogy a vállalat megpróbálja vezető pozícióba helyezni magát a blokklánc és a kripto játékok világában – már amennyiben van jövője a központosított játékpiacoknak egy ilyen blokklánc alapú világban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img