A Steam bannolta az NFT játékokat, az Epic Games nyitott marad

spot_img

Nem lehet többé olyan játékokat megjelentetni a világ legnagyobb PC videójáték platformján, ami blokklánc technológiát használ, NFT kereskedési lehetőségeket rejt, vagy kriptopénzeket használ. Ez derült ki a Valve stúdió „Mi az amit nem publikálhatsz a Steam-en” című listából. A szabálylista változását SpacePirate, egy NFT-alapú játék fejlesztője vette észre és szellőztette meg Twitteren.

Szerinte a változás azért volt szükséges, mert a Steam nem akar olyan virtuális tárgyakat a platformján tudni, amiknek valódi pénzben kifejezhető értékük is van (bár a CS:GO szkinek és a Team Fortress 2 itemek piaca nem erről árulkodik – a szerk.) Emellett egy relatíve kényes témát is egy csapásra lezárhat.

A kisebb konkurens gaming platform, az Epic Store is reagált a hírekre. Tim Sweeney CEO elmondása szerint ők nem akarnak belefolyni az NFT piacba, de szabályok egyelőre nincsenek ezzel kapcsolatban a platformon. Pénteken a The Verge-nek adott válaszban a platform azt írta, hogy nyitottak arra, hogy a játékok kriptopénzeket vagy NFT-ket használjanak.

A Valve és a Steam döntését az is indokolhatta, hogy az NFT-kről általában nincs jó véleménnyel a szélesebb közönség. A tiltásról szóló bejegyzések alatt is főleg támogató véleményekkel találkozhatott a cég. Egyes kommentekben az NFT-ket értelmetlennek, lehúzásnak vagy egyenesen csalásnak bélyegezték.

Ha érdekelnek az NFT-k vagy az NFT-alapú videójátékok, nézz fel a Discord szerverünk ingyenesen elérhető #nft szobájába, ahol szakértőnk segíthet a kérdéseid megválaszolásában is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img