A népharag elsöpörte az OpenSea részvénykibocsátással kapcsolatos terveit

spot_img

Az NFT-k felemelkedésének egyik legnagyobb nyertese az OpenSea. Az online piactéren az elmúlt hónapok során több milliárd dollár értékű digitális alkotás cserélt gazdát. Az ezek után levont jutalékoknak köszönhetően a platform bevételei az elmúlt 3 hónap során meghaladták a 200 millió dollárt.

Az oldal tegnapelőtt egy új pénzügyi igazgató érkezéséről adott hírt, aki a nemrégiben botrányos körülmények között távozó elődjének helyére érkezett.

A kinevezéssel kapcsolatos bejelentésben szó esett az OpenSea további terveiről is, ám ezek nagy felháborodást váltottak ki a közösségből.

Az elmúlt másfél év során több neves kriptós platform is saját tokeneket bocsátott ki, amelyeket airdropokkal osztottak szét saját felhasználóik között. Az ajándékba adott tokenek rendre jelentős növekedéseken mentek keresztül, így egy ideje már egyfajta ki nem mondott elvárás lett a tokennel még nem rendelkező szolgáltatóktól, hogy hasonló akciókkal jutalmazzák meg hűséges felhasználóikat.

Az “airdrop trendet” beindító Uniswap egy éve 1000 dollár értékű tokent osztott ki a dex felhasználói között, aminek az értéke tavaszig a 15-szörösére növekedett

Az OpenSea egyike azoknak az oldalaknak, ahol adta volna magát egy ilyen jutalmazási forma bejelentése. Az itt forgalomba hozott NFT kollekciók némelyike körül óriási közösségek alakultak ki, így hatalmas siker lehetett volna az ezek között kapcsolatot teremtő OpenSea token bevezetése. A platform azonban a felhasználók helyett a Wall Streetet választotta.

Az OpenSea új pénzügyi vezetője a Bloombergnek adott nyilatkozatában utalt arra, hogy egy IPO-ra, vagyis tőzsdei részvények kibocsátására készülnek, vagyis aligha fognak saját kriptovalutát piacra dobni.

Miután kiderült, hogy az oldal a hagyományos pénzvilág felé szeretne nyitni, sokan kiakadtak és egyfajta árulásnak minősítették a dolgot. A közösség tagjai szerint szerint az OpenSea ezzel kvázi kijelentette, hogy a jövőben a részvényesek érdekeit fogja képviselni és magasról tesz az őt ténylegesen naggyá tevő felhasználókra.

Az erőteljes negatív visszhangra talán az OpenSea-nél sem számítottak, mindenesetre ma már az új pénzügyi igazgató tett közzé egy bejegyzést arról, hogy igazából nem is szeretnének részvényeket kibocsátani, de ha mégis eljutnának addig, mindenképpen bevonnák a közösséget is.

Az elmúlt hónapokban több nagyobb tőzsde, köztük a Binance, az FTX és a Coinbase is bejelentette, vagy már el is indította saját NFT piacterét. Az OpenSea legnagyobb versenyelőnye ezekkel szemben az alulról szerveződő, közösségi támogatás, amit ezzel a rövid közjátékkal most megingathattak az oldal fejlesztői.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Play-to-Earn csapatot építünk: játékosokat, oktatókat és vezetőt is keresünk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img