Opensea: lemondás és mobil app

spot_img

A vezető NFT piactérnek számító Opensea elismerte, hogy a csapat egyik vezető beosztású dolgozója visszaélt a rendelkezésére álló információkkal és az oldal felhasználói ellen kereskedett. Az illető a múlt hét végén közös megegyezéssel távozott a cégtől.

Az Opensea havi forgalma augusztusban meghaladta a 3 milliárd dollárt, ami a felhasználási feltételeikben feltüntetett 2.5%-os jutalék alapján 66 millió dolláros bevételt jelentett számukra.

Ennek tükrében továbbra is érthetetlen, hogy mi értelme volt mindezt egy kis apróért kockára tenni. A bennfentes kereskedésből befolyó összeg mindössze 17 ETH, vagyis nagyjából 60 000 dollár, a legálisan szerzett bevétel ezred része volt. Az elkövető pedig a csapat egyik legbefolyásosabb tagja, akinek kulcs szerepe volt abban, hogy az Opensea vált az NFT piacterek koronázatlan királyává. Távozásával valószínűleg az aukciós oldalban meglévő, immár millió dollárokban mérhető részesedésének java részét is elveszthette.

Az Opensea egyébként éppen most dobta piacra saját telefonos alkalmazását is, ami már az App Storeban és a Google Play-en is elérhető.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img