Sok pénzt kereshetett idén, aki felnézett az égre

spot_img

Egyesek éveket töltenek el azzal, hogy kitanulják a tőzsdei grafikonok elemzésének művészetét. Mások szerint a piac mozgása teljesen véletlenszerű, ezért teljesen felesleges időt pazarolni erre, hiszen úgysem lehet megjósolni a jövőben végbemenő változásokat. A szkeptikusok úgy vélik, hogy a tőzsdei előrejelzések éppen annyira megbízhatóak, mint a horoszkóp: vagy bejön, vagy nem.

Na de mi van akkor, ha a csillagjóslás tényleg működik, és idén a legjobb befektetőket megszégyenítő eredményeket érte volna el az, aki a szomszédos égitest állására hagyatkozva hozza meg befektetési döntéseit.

A Tradingview indikátorai között elérhető Moon Cycles-t, vagyis Holdciklusokat bekapcsolva meghökkentő látvány tárulhat a szemünk elé. A segédeszköz szerint az új- és telihold fázisok váltakozásai sokszor kísérteties pontossággal estek egybe a bitcoin árfolyam elmozdulásainak csúcs- és mélypontjaival.

Sárgával a teliholdak, szürkével az újholdak napjai láthatók

Ha valaki a képen számokkal jelölt teliholdakhoz időzítette volna a vásárlásainak, és az azokat követő újholdakhoz az eladásainak az időpontjait, akkor idén az alábbi hozamokat érhette volna el.

1. +38%
2. +56%
3. +32%
4. +9%
5. +14%
6. -2.5%
7. -3%
8. +30%
9. +6%

Ha pedig a ciklusok során elért nyereséget folyamatosan újra be is fektette volna, akkor a kamatos kamatoknak köszönhetően idén eddig már közel 350%-os hozamra tehetett volna szert bitcoin kereskedéssel, miközben a BTC árfolyama a vizsgált időszak kezdete (2020. december 29.) óta csak 76%-kal emelkedett.

A stratégia szerint (már ha tényleg nevezehetjük annak) ma, vagyis szeptember 20-án jön el a következő vásárlás ideje, ugyanis éppen telihold napja van. Hogy ez mennyire lett volna jó döntés, arra egy hónap múlva visszatérünk.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img